Academie Economie en Ondernemen kwalificeert zich voor finale MBO zaalvoetbal

Vrijdag 23 maart was het weer zo ver: De voorronde van het Nederlandse kampioenschap MBO zaalvoetbal. Verschillende scholen uit de provincie Utrecht namen het tegen elkaar op in Sportcentrum de Galgenwaard.

Ook dit jaar waren de verwachtingen weer hoog gespannen. In totaal waren er 18 teams die de strijd met elkaar aangingen om zich te kwalificeren voor de Finale NK MBO zaalvoetbal in Amsterdam. Alleen de regionale winnaars krijgen toegang tot deze finale.

De voetballers van MBO Utrecht mochten als poulewinnaar aantreden in de halve finale. Deze wedstrijd werd, met 5-1, vrij eenvoudig gewonnen van de Sport Academie. Met mooi combinatiespel en hard werken hebben de heren zich van hun beste kant laten zien. In de finale wachtte MBO Utrecht een sterke tegenstander, de Sportacademie van MBO Amersfoort. Al vroeg kwamen de heren van MBO Utrecht op voorsprong. Daarna wisten zij ook snel de score uit te breiden. Uiteindelijk kon na het laatste fluitsignaal, en een 5-1 score, het feestje gevierd worden.

De eerste stap richting titelprolongatie is gezet. Wij kijken er naar uit om de prestatie van vorig jaar te evenaren.

Deel deze pagina: