Academie voor Economie en Ondernemen

Ben je geïnteresseerd in een praktijkgerichte opleiding die nauw aansluit op de zakelijke wereld? Dan is de Academie voor Economie en Ondernemen bij MBO Utrecht jouw ideale keuze. Door goede samenwerkingen met het bedrijfsleven zorgen wij voor de perfecte balans van theorie en praktijk.

Over de Academie voor Economie en Ondernemen

Binnen de Academie voor Economie en Ondernemen bieden we twee verschillende studierichtingen aan: Business Services en Retail & Commercie. In totaal zijn er negen opleidingen binnen deze academie op niveau 2, 3 en 4. Voor ieder wat wils!

Business Services

Kies je voor een opleiding bij Business Services dan werk je straks in een dienstverlenende en servicegerichte omgeving bij een bedrijf. Een management assistant voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een groothandel, een juridisch medewerker bij een gemeente of een financieel medewerker bij een accountantskantoor. Toch verlenen ze allemaal diensten aan klanten, intern en extern. Ben je benieuwd naar de verschillen tussen de opleidingen? Check alle opleidingen van Business Services.

Retail en Commercie

Wil jij graag het beleid bepalen? Het succes van tevreden klanten of je eigen zaak staat of valt met jouw persoonlijke eigenschappen. Kun jij beslissingen nemen en ben jij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties? Dan past Retail en Commercie echt bij jou. Als verkoper of retailmedewerker ben jij het visitekaartje van je werkgever. Neem jij graag de leiding en kan je andere mensen motiveren? Dat zijn eigenschappen die goed van pas komen als je manager wilt worden of een eigen bedrijf wilt opzetten. Enthousiast geworden? Bekijk hier alle opleidingen van Retail en Commercie.

In de praktijk

Als je bij ons een opleiding volgt, heb je regelmatig een gastles van mensen uit het werkveld. Zo kregen huidige studenten onlangs een gastles van iemand van Kruidvat, BP, CNV en een marktkoopman.

Daarnaast gaan we regelmatig op pad. Studenten van de opleiding Management assistant waren dit schooljaar op bezoek bij de Rabobank. Daar gingen ze in gesprek met medewerkers, managers en klanten van de Rabobank over maatschappelijke veranderingen die impact hebben op hun leven.

En zo kunnen we je nog veel meer voorbeelden geven, maar daarvoor kun je beter langskomen. Bijvoorbeeld tijdens een Open Dag of Oriëntatiemiddag. Dan kunnen onze studenten en docenten jou nog veel meer vertellen over onze academie en je kunt al je vragen stellen.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 300
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?