Academie voor Economie en Ondernemen

De Academie voor Economie en Ondernemen is één van de academies van MBO Utrecht. Door goede samenwerking met het bedrijfsleven zorgen wij voor de perfecte balans van theorie en praktijk.

Over de Academie voor Economie en Ondernemen

Binnen de Academie voor Economie en Ondernemen hebben we vier verschillende richtingen waar je uit kunt kiezen. En in totaal tien opleidingen op niveau 2, 3 en 4.

Financieel, Retail en commercie, Juridisch en Management support

Een management assistent voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een groothandel, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker. Toch verlenen ze allemaal diensten aan klanten, intern en extern. Binnen vrijwel iedere organisatie kun je daarom in een dienstverlenende functie aan de slag. Check alle opleidingen Financieel, Retail, Juridisch en Mangement support.

Retail en Commercie

Bij jou staat de relatie met de klant voorop. Als verkoper of retailmedewerker ben jij het visitekaartje van je werkgever. Neem jij snel de leiding en ben je veelzijdig? Dat zijn eigenschappen die goed van pas komen als je manager of ondernemer wilt worden. Wil jij graag het beleid bepalen? Het succes van je eigen zaak staat of valt met jouw persoonlijke eigenschappen. Kun jij beslissingen nemen en ben jij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties? Dan past retail en commercie echt bij jou.

Ik loop stage in een winkel. Het is super interessant en mijn leidinggevende geeft me veel verantwoordelijkheid. Dat voelt goed, zo leer je echt het vak.

Walid

In de praktijk

Als je bij ons een opleiding volgt, heb je regelmatig een gastles van mensen uit het werkveld. Zo kregen huidige studenten onlangs een gastles van iemand van Kruidvat, BP, CNV en een marktkoopman.

Daarnaast gaan we regelmatig op pad. Studenten van de opleiding Management assistant waren dit schooljaar op bezoek bij de Rabobank. Daar gingen ze in gesprek met medewerkers, managers en klanten van de Rabobank over maatschappelijke veranderingen die impact hebben op hun leven.

En zo kunnen we je nog veel meer voorbeelden geven, maar daarvoor kun je beter langskomen. Bijvoorbeeld tijdens een Open Dag of Oriëntatiemiddag. Dan kunnen onze studenten en docenten jou nog veel meer vertellen over onze academie en je kunt al je vragen stellen.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 200
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?