Academie voor Kind en Onderwijs

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge kinderen? Ben je geduldig en heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is een opleiding aan de Academie voor Kind en Onderwijs misschien iets voor jou! De Academie voor Kind en Onderwijs is onderdeel van MBO Utrecht en biedt verschillende pedagogische mbo-opleidingen aan op niveau 3 en 4.

Over de Academie voor Kind en Onderwijs

Wanneer jij een opleiding aan de Academie voor Kind en Onderwijs hebt afgerond, ben je klaar om een belangrijke rol te spelen in de vroege ontwikkeling van kinderen. Na het afronden van een opleiding tot Onderwijsassistent of Pedagogisch medewerker kun je werken bij kleuterscholen, basisscholen, kinderopvang, naschoolse programma’s, speciaal onderwijs en nog veel meer!

Om te werken met kinderen heb je niet alleen de juiste kennis nodig, maar ook een goede houding en vaardigheden. Hiermee oefenen is de basis van de opleiding tot pedagogisch medewerker of onderwijsassistent. Op onze school hebben we een nieuw praktijklokaal, de ‘Playground’. Hier oefen je in een praktijkomgeving van alles om straks zelfverzekerd stage te lopen. In deze ruimte ontvangen we ook regelmatig buurtkinderen waarmee we activiteiten doen.

Dus wil jij graag gaan werken met kinderen waar jij het verschil voor kan maken? Kom dan eens langs op een Open Dag en ga in gesprek met onze studenten en docenten om te kijken of er een opleiding is die bij jou past.

Persoonlijk

Bij de Academie voor Zorg en Welzijn is er veel individuele aandacht voor elke student. Docenten kennen de studenten bij naam en persoonlijk contact is erg belangrijk. Door de aandacht te krijgen die je als student en toekomstige zorg-professional verdient, kan jij het beste ontwikkelen.

Lotte: “Ik ging van havo 4 naar het mbo en dat was een goede keus. Nu ben ik al zo doelgericht bezig met mijn latere beroep. Alles wat ik leer kan ik tijdens mijn stage in de praktijk brengen.

Lees het verhaal van Lotte 

Lotte

Stage

De stage, bij ons beroepspraktijkvorming (BPV) genoemd, vormt het hart van de opleiding. Je leert vanuit de praktijk en maakt op school de koppeling tussen theorie en praktijk. In de stage word je begeleid middels “coaching on the job”. We observeren je handelen tijdens de stage en geven daar feedback op. Dit gebeurt tijdens de stagebezoeken.

Je mag je eigen BPV-plek zoeken, maar wij kunnen je daar ook bij helpen, je krijgt dan van ons informatie hoe je het beste een stageplek kunt zoeken. Het is in elk geval noodzakelijk dat jouw BPV-plek door SBB erkend is als leerbedrijf voor jouw opleiding. Bij onze BPV leerplekken is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Deze kan via school worden aangevraagd. Je kan ook naar een stageplaats zoeken via www.stagemarkt.nl.

Locatie

Academie voor Kind en Onderwijs

Australiëlaan 25
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?