Academie voor Techniek

techniek

De opleidingen van MBO Utrecht Academie voor Techniek

 

 • Bouw & Infra
  Met een opleiding bouwkunde of infratechniek kun je veel kanten op. Je kunt terecht bij één van de vele bouw-, waterbouw- of wegenbouwbedrijven in ons land. Kies je voor de vormgevingskant, dan zien we je waarschijnlijk terug bij een architecten- of adviesbureau of ga je richting de interieurarchitectuur. Ook werken als makelaar, inkoper bij een commercieel bedrijf of adviseur bij een gemeente behoort tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je met je niveau 4 diploma ook doorstuderen aan het HBO. Naast de reguliere infra opleiding kun je uit drie verschillende bouwkunde richtingen kiezen: Management en makelaardij, Regulier en uitvoer en Vormgeving, design en architectuur.
 • Engineering
  Engineering is een breed, technisch vakgebied, dat bestaat uit werktuigbouwkunde, electrotechniek en mechatronica. Tijdens je opleiding leer je alles over het ontwerpen, maken of onderhouden van installaties, machines en technische apparatuur. Met een opleiding engineering kun je technische processen begeleiden bij commerciële bedrijven, in de industrie of bij de overheid.
 • Robotica
  Volgens experts staan we aan het begin van een nieuwe industriële revolutie die ervoor zorgt dat robots straks een groot deel van ons leven uitmaken. Wil jij straks één van de experts zijn die wordt ingezet als die robots gemaakt, gerepareerd of geprogrammeerd moeten worden? Kies dan voor de opleidingsrichting Middenkader Engineering: Robotica. Bij deze uitstroomrichting van de opleiding Middenkader Engineering volg je al in eerste jaar vakken van Robotica, zodat je na vier jaar tijd als echte expert aan het werk kunt gaan!
 • Zorgtechnicus
  Als zorgtechnicus ben je breed inzetbaar. Zo kun je bijvoorbeeld technicus worden in een ziekenhuis of zorginstelling en de apparatuur onderhouden. Of voor een thuiszorgorganisatie aanpassingen regelen bij mensen thuis, zoals automatische liften en deuren of het regelen van licht, en temperatuur. In vier jaar tijd leiden wij je op tot zorgtechnicus. Naast algemene vakken als Nederlands, Engels en rekenen, volg je vakken die meer gericht zijn op je toekomstige beroep. Dat zijn technische vakken als elektronica, mechanica en CAD tekenen, maar ook zorgvakken als anatomie, fysiologie en ziektebeelden. En je leert hoe je een klant kunt begeleiden. In elk leerjaar loop je stage.

Locatie van MBO Utrecht Academie voor Techniek

Engineering en Bouw & Infra
Columbuslaan 540
3526 EP Utrecht
Tel: 030 – 28 15 100

De Academie voor Techniek bij MBO Utrecht

Iris Moesbergen over de Academie voor Techniek