Academie voor Techniek

De Academie voor Techniek is een onderdeel van MBO Utrecht en biedt mbo-opleidingen in de richting van Bouwkunde en Technicus engineering.

‘Ik vind juist de wiskundige kant van tekenen heel interessant. Sterkteberekeningen, detailtekeningen. Daarom heb ik ook voor MBO Utrecht, voor de opleiding Bouwkunde gekozen. Andere opleidingen in de buurt waren toch meer gericht op creativiteit.’

Baya

Bouwkunde en Engineering

Bouwkunde

Met de opleiding Bouwkunde bij MBO Utrecht kun je veel kanten op in de bouwsector; van bouwplaats tot vastgoed en tekentafel.

Tijdens de opleiding Bouwkunde ga je aan de slag met alles wat nodig is om een gebouw te ontwerpen, te bouwen of te beheren en onderhouden. Je legt een brede basis op het gebied van bouwkunde. Daarbij maak je kennis met beroepen als bouwkundig tekenaar, BIM-modelleur, werkvoorbereider, planner, calculator en uitvoerder.

Engineering

Onze samenleving barst van de techniek, en de gebouwen en apparaten worden steeds duurzamer en slimmer. Wil jij graag weten hoe slimme elektronica werkt en hoe je dit maakt? Vind jij het interessant om te weten hoe de machines werken die we om ons heen zien? Plaats jij domotica in je eigen woning, of wil je gebouwen slimmer maken? Wil jij zorgen dat gebouwen een goede duurzame elektrische installatie hebben en op een milieubewuste manier verwarmd worden? Wij leiden je graag op tot engineer van de toekomst. Volg dan een technologie opleiding en meld je aan voor de opleiding Technicus Engineering!

Locatie

Academie voor Techniek

Australiëlaan 25
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?