Academie voor Techniek

De Academie voor Techniek is een onderdeel van MBO Utrecht en biedt mbo-opleidingen in de richting van Bouwkunde en Engineering.

Bouwkunde en Engineering

Bouwkunde
Met een opleiding Bouwkunde kun je veel kanten op, bijvoorbeeld bij een van de vele bouw-, waterbouw- of wegenbouwbedrijven.

Kies je voor de vormgevingskant, dan zien we je waarschijnlijk terug bij een architecten- of adviesbureau of ga je richting de interieurarchitectuur. Ook werken als makelaar, inkoper of adviseur bij een gemeente behoort tot de mogelijkheden.

Engineering
Middenkader engineering is een brede technische opleiding waarbij je in het derde studiejaar kiest voor de uitstroomrichting electrotechniek, werktuigbouwkunde, mechatronica en robotica. Je leert tijdens de opleiding hoe je technische installaties kunt ontwerpen, testen, installeren en laten werken. Je kunt aan de slag als projectleider, ontwerper, werkvoorbereider, calculator, tekenaar of bijvoorbeeld als inkoper bij een elektrotechnisch installatiebedrijf.

‘Ik vind juist de wiskundige kant van tekenen heel interessant. Sterkteberekeningen, detailtekeningen. Daarom heb ik ook voor MBO Utrecht, voor de opleiding Bouwkunde gekozen. Andere opleidingen in de buurt waren toch meer gericht op creativiteit.’

Baya
Locatie

Academie voor Techniek

Daltonlaan 300
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?