Academie voor Zorg en Welzijn

De Academie voor Zorg en Welzijn is een onderdeel van MBO Utrecht en biedt diverse mbo-opleidingen op verschillende niveaus richting maatschappelijke zorg, verpleegkunde en verzorgende IG aan. 

Over de Academie voor Zorg en Welzijn

Ben jij een mensen-mens? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en verlies je jouw eigen grenzen niet uit het oog? Dan is een opleiding aan de Academie voor Zorg en Welzijn misschien iets voor jou!

Werken met mensen vraagt niet alleen kennis maar ook houding en vaardigheden. Hiermee oefenen is de basis van de opleiding tot Verpleegkundige, medewerker maatschappelijke zorg of Helpende zorg en welzijn. Ben je betrokken, empathisch en assertief? Werk jij graag met mensen waar jij het verschil voor wil maken? Kom dan eens langs op een Open Dag en ga in gesprek met onze studenten en docenten om te kijken of er een opleiding is die bij jou past.

Persoonlijk
Bij de Academie voor Zorg en Welzijn is er veel individuele aandacht voor elke student. Het is een kleinschalige school waar alle docenten de studenten bij naam kennen en waarbij het persoonlijke contact erg belangrijk is.

Het willen helpen is mijn grootste drijfveer geweest om de zorg in te gaan. Toen ik op een Open Dag van MBO Utrecht was sprak de opleiding mij aan. Het klikte en voelde vertrouwd.

Tom

Stage

Het leren vindt voor het grootste gedeelte van de opleiding plaats in de beroepspraktijk tijdens je stages. Op de werkvloer leer je alle benodigde beroepscompetenties en kun je je persoonlijk ontwikkelen. Je leert dus vanuit de praktijk en maakt op school de koppeling met de theorie.

Op school krijg je les over de onderwerpen die aansluiten bij je praktijkstage. Bij de opleiding Verpleegkundige loop je bijvoorbeeld stage in het verpleeghuis, verzorgingshuis, de thuiszorg, een revalidatieafdeling en mogelijk in het derde en vierde leerjaar in het ziekenhuis.

Je mag je eigen stageplek (BPV-plek) zoeken, bijvoorbeeld via www.stagemarkt.nl. Maar wij kunnen je daar ook bij helpen.

Locatie

Academie voor Zorg en Welzijn

Columbuslaan 540
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?