Academie voor Zorg en Welzijn

De Academie voor Zorg en Welzijn is onderdeel van MBO Utrecht en biedt verschillende mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 richting maatschappelijke zorg, verpleegkunde en verzorgende IG aan. Veel opleidingen zijn als BOL en BBL variant te volgen.

Over de Academie voor Zorg en Welzijn

Ben je zorgzaam? Heb je een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en bewaak je je eigen grenzen goed? Dan zou een opleiding aan de Academie voor Zorg en Welzijn wel eens perfect voor jou kunnen zijn!

Werken met mensen vraagt niet alleen kennis maar ook om de juiste houding en vaardigheden. Dit vormt de basis van onze opleidingen tot Verpleegkundige, (Persoonlijk) begeleider maatschappelijke zorg , Verzorgende IG of Helpende zorg en welzijn.
Ben je betrokken, empathisch en assertief? Werk jij graag met mensen waar jij het verschil voor wil maken? Kom dan eens langs op een Open Dag en ga in gesprek met onze studenten en docenten om te kijken of er een opleiding is die bij jou past.

Persoonlijk

Bij de Academie voor Zorg en Welzijn is er veel individuele aandacht voor elke student. Docenten kennen de studenten bij naam en persoonlijk contact is erg belangrijk. Door de aandacht te krijgen die je als student en toekomstige zorg-professional verdient, kan jij het beste ontwikkelen.

Het willen helpen is mijn grootste drijfveer geweest om de zorg in te gaan. Toen ik op een Open Dag van MBO Utrecht was sprak de opleiding mij aan. Het klikte en voelde vertrouwd.

Tom

Stage

Een groot deel van je opleiding vindt plaats in de beroepspraktijk tijdens je stages. Hier doe je alle benodigde beroepscompetenties op en kun je je persoonlijk ontwikkelen. Je leert dus vanuit de praktijk en maakt op school de koppeling met de theorie.

Op school krijg je les over de onderwerpen die aansluiten bij je praktijkstage. Bij de opleiding Verpleegkundige loop je bijvoorbeeld stage in het verpleeghuis, de thuiszorg, een revalidatieafdeling en mogelijk in het derde en vierde leerjaar in het ziekenhuis.

Je mag je eigen stageplek (BPV-plek) zoeken, bijvoorbeeld via www.stagemarkt.nl. Een andere optie is om bij een bedrijf stage te lopen via MBO Utrecht.

Locatie

Academie voor Zorg en Welzijn

Australiëlaan 25
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?