Event Academie

Ben je creatief, flexibel en steek je graag de handen uit de mouwen? Bij de opleiding Medewerker evenementenorganisatie op de Event Academie van MBO Utrecht stomen wij je klaar voor een dynamisch beroep in de evenementensector.

Over de Event Academie

We zijn een brede opleiding, waarbij je niet alleen vaardigheden leert die je nodig hebt om een geslaagd evenement neer te zetten, maar die je ook kunt toepassen in andere sectoren. Zo leer je op sociaal vlak jezelf te presenteren, samen te werken en weet je waar je goed in bent en waar je nog aan moet werken. Kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het beroep zijn ook goed toepasbaar in bijvoorbeeld logistiek, veiligheid, financiën, licht/geluid en marketing. Je wordt een echte duizendpoot die met iedereen moet kunnen samenwerken. Verder besteden we veel aandacht aan ondernemerschap. Een vaardigheid die overal goed van pas komt.

Ons onderwijs een mix van projectmatig werken, leren in de praktijk en ‘gewoon’ lessen op school. Zo zorgen we voor afwisseling, verbreding en een sterke koppeling met het werkveld. We geloven er heel erg in dat je vooral leert door te doen. Er zijn zeker ook ’traditionele’ lessen, maar het is een beroepsopleiding waar vaardigheden centraal staan.

 

Ik kwam erachter dat ik heel goed ben in organiseren. Toen ik dat eenmaal wist, ben ik gaan googelen welke studie daarbij past. Zo ben ik bij de Event Academie van MBO Utrecht uitgekomen.

Lieke

EventLab

EventLab is ons leerwerkbedrijf en de schakel tussen werkveld en opleiding. Van het eerste tot en met het derde studiejaar ga je op verschillende mini-stages. Je werkt daar, onder deskundige begeleiding, actief aan je vaardigheden door diverse werkzaamheden te verrichten op echte evenementen van externe opdrachtgevers.

Door op veel verschillende evenementen te werken, ontdek je waar jouw interesse ligt, doe je relevante werkervaring op en vergroot je jouw netwerk. Partners waar we o.a. mee samenwerken zijn: Halloween Fright Nights, ADE, het Nederlands Filmfestival, Q-dance (o.a. Deqon1) en de Margriet Winterfair en Libelle zomerweek.

Locatie

Event Academie

Australiëlaan 25
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?