Event Academie

Ben je creatief en steek je graag de handen uit je mouwen? Bij de opleiding medewerker evenementenorganisatie op de Event Academie van MBO Utrecht stomen wij je klaar voor de echte evenementenwereld!

Over de Event Academie

Jaarlijks meer dan duizend festivals, weekenden vol sportevenementen en dagelijks honderden zakelijke events. Nederland is een écht evenementenland. Ben jij klaar voor een uitdagende opleiding in een van de sterkst groeiende economische branches? Hoe organiseer je een evenement dat zorgt voor een onuitwisbare herinnering bij bezoekers?

Je krijgt les van bevlogen vakmensen die zelf in de branche werkzaam zijn. Binnen de Event Academie neemt het EventLab een belangrijke plaats in. EventLab is het leerwerkbedrijf van de Event Academie waar je tijdens je opleiding praktijkervaring bij diverse professionele opdrachtgevers (o.a. Libelle Zomerweek, Walibi en Summerlake) opdoet.

In onderstaande video krijg je van studenten een rondleiding door het gebouw:

Ik kwam erachter dat ik heel goed ben in organiseren. Toen ik dat eenmaal wist, ben ik gaan googelen welke studie daarbij past. Zo ben ik bij de Event Academie van MBO Utrecht uitgekomen.

Lieke

EventLab

Van het eerste tot het derde jaar doe je veel praktijkervaring op via het EventLab. Je werkt hier, onder deskundige begeleiding, actief aan je vaardigheden door echte evenementen van externe opdrachtgevers.

Of het nu gaat om muziekevenementen (o.a.The Flying Dutch en Awakenings), maatschappelijke evenementen (o.a. Stichting Opkikker en de ZieZo Beurs) of publieksevenementen (o.a. Margriet Winterfair, het Sportgala, het Nederlands Film Festival, Walibi Fright Night, Disney on Ice). Je komt ze allemaal tegen!

Locatie

Event Academie

Daltonlaan 300
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?