Event Academie

Ben je creatief, flexibel en steek je graag de handen uit de mouwen? Bij de opleiding Medewerker evenementenorganisatie op de Event Academie van MBO Utrecht stomen wij je klaar voor een dynamisch beroep in de vrijetijdssector.

Over de Event Academie

We zijn een brede opleiding, waarbij je niet alleen vaardigheden leert die je nodig hebt in de vrijetijdssector, maar ook kunt toepassen in andere sectoren. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld je communicatieve vaardigheden en leren we je assertief te zijn. Verder besteden wij onder andere veel tijd aan het bedenken van een goed concept en leer je welke marketinginstrumenten je kunt inzetten tijdens een promotieactie. Ook staat ondernemerschap en organisatie centraal.

Wij vinden het juist in deze tijd extra belangrijk dat je leert om te gaan met veranderde omstandigheden. Hoe vertaal je bijvoorbeeld een fysiek evenement naar een pakkend online concept? En hoe kun je een locatie coronaproof maken om een event toch op een veilige manier door te laten gaan? Zo leren wij je flexibel om te gaan met een veranderende vraag van een opdrachtgever.

 

Ik kwam erachter dat ik heel goed ben in organiseren. Toen ik dat eenmaal wist, ben ik gaan googelen welke studie daarbij past. Zo ben ik bij de Event Academie van MBO Utrecht uitgekomen.

Lieke

EventLab

Van het eerste tot het derde studiejaar doe je veel praktijkervaring op via het leerwerkbedrijf EventLab. Je werkt hier, onder deskundige begeleiding, actief aan je vaardigheden door diverse werkzaamheden te verrichten op echte evenementen van externe opdrachtgevers.

Door op veel verschillende evenementen te werken, ontdek je waar jouw interesse ligt, doe je relevante werkervaring op en vergroot je jouw netwerk. Gelukkig hebben we ook in deze tijd veel praktijkopdrachten bij diverse opdrachtgevers. Denk hierbij aan: Halloween Fright Nights, ADE, het Nederlands Filmfestival, Margriet Winterfair en SPRING in Autumn.

Locatie

Event Academie

Daltonlaan 300
Utrecht

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?