Sportacademie Utrecht

De Sportacademie Utrecht is een onderdeel van MBO Utrecht. Kies je voor een opleiding bij de Sportacademie? Dan zien we je bijvoorbeeld terug bij een fitnesscentrum, sportclub of in de recreatiebranche waar je mensen stimuleert om een gezond en actief leven te leiden.

Over de Sportacademie

De Sportacademie Utrecht is een kleine academie met veel persoonlijke begeleiding en een mooi sportcomplex met onder andere een topsporthal, fitness en verschillende soorten sportvelden.

Deze Academie zit op de Daltonlaan 500 bij de Uithof. De sportlessen zijn daar vlakbij, bij Sportcentrum Olympos.

Na de zomer 2022 verhuist onze Academie voor de praktijklessen naar Sportpark Zuilense Vecht. De theorielessen geven we in de omgeving van het sportpark.

Heb jij een gezonde en sportieve leefstijl? Of meer dan dat? Ben jij bereid om je in te spannen voor een gezonde samenleving?  Dan zou een toekomst in de wereld van sport, bewegen en leefstijl iets voor jou zijn. Je leert onder andere hoe je moet lesgeven en alles over de werking van het menselijk lichaam.

Bij de Sportacademie Utrecht hebben we opleidingen in niveau 2, 3 en 4. Na je opleiding kun je gaan werken als leefstijlcoach, buurtsportcoach, combifunctionaris, sportcoördinator (bij een BSO, trainer bij een sportclub, organisator en begeleider in de outdoor- en recreatiebranche (waarbij je mensen stimuleert om een gezond en actief leven te leiden).

Ik was altijd al bezig om vrienden te coachen bij fitness, dat past bij mij. Deze opleiding is een goede mix van theorie en sport. En we doen ook veel leuke dingen zoals zwerfkamp en een watersportkamp.

Dani

In de praktijk

Praktijkervaring binnen en buiten de opleiding staat bij ons centraal! Zo hebben studenten via ons leerbedrijf Usport in de afgelopen jaren geholpen bij evenementen als het WK Beachvolleybal, de Koningsspelen en sportdagen.

Locatie

Sportacademie Utrecht

Daltonlaan 500
Utrecht. Na de zomer 2022 verhuist onze Academie voor de praktijklessen naar Sportpark Zuilense Vecht. De theorielessen geven we in de omgeving van het sportpark.

studiekeuze@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?