Utrechtse Dansacademie


De Utrechtse Dansacademie is een onderdeel van MBO Utrecht. Kies je voor een opleiding bij de Dansacademie? Dan kun straks aan de slag als danser, dansdocent en organisator binnen de danssector en ook als uitvoerend danser binnen producties.

Over de Utrechtse Dansacademie

Wil je van dansen je beroep maken, dan is de opleiding Danser bij de Utrechtse Dansacademie iets voor jou. Je wordt opgeleid tot ondernemer in de dans. In de opleiding Danser leer je niet alleen hoe je zelf een nog betere danser wordt. Ook krijg jij skills aangeleerd hoe je een choreografie maakt, hoe jij anderen een dans aanleert en zelfs hoe je je eigen dansschool of –groep kunt starten. Zo kun je na je dansopleiding alle kanten op.

Op de Utrechtse Dansacademie krijg je veel persoonlijke begeleiding. Al onze docenten en choreografen komen direct uit het werkveld en hebben veel ervaring als dansdocent, dansschoolhouder en uitvoerend danser in grote Nederlandse gezelschappen en grote televisieproducties. Met z’n allen proberen we het beste uit je te halen. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en we maken ook veel lol met elkaar!

Vanaf schooljaar 2020/2021 is de Utrechtse Dansacademie gevestigd op de Daltonlaan.

Al vanaf het begin had ik een goed gevoel over de Utrechtse Dansacademie. Bij mijn auditie vond ik de sfeer, de school en de docenten direct fijn. Voor mij is dit een tweede thuis geworden. Hier krijg je alle vrijheid om jezelf als persoon en als danser te ontwikkelen.

Maxime

Open Auditie

De auditie bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde kijken we naar jouw performance in “modern” en “urban” en vindt er een fysieke test plaats. Wanneer je door bent naar de tweede ronde, krijg je een verdieping in de “moderne dans”, krijg je een improvisatieopdracht en een creatieve opdracht. Ook heb je een motivatiegesprek.

Omdat er beperkte kans voor nieuwe talenten op de arbeidsmarkt is, kent de opleiding Artiest Danser voor 2020-2021 een beperkt aantal plaatsen. Na de audities en kennismakingsgesprekken wordt bepaald welke studenten worden toegelaten tot de opleiding. Ook wordt er een kleine reservelijst aangelegd.

Audities
  • Vrijdag 31 januari
  • Vrijdag 20 maart
Locatie

Utrechtse Dansacademie

Columbuslaan 540
Utrecht

info@utrechtsedansacademie.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?