Utrechtse Dansacademie


De Utrechtse Dansacademie is een onderdeel van MBO Utrecht. Kies je voor een opleiding bij de Dansacademie? Dan kun straks aan de slag als danser, dansdocent en organisator binnen de danssector en ook als uitvoerend danser binnen producties.

Over de Utrechtse Dansacademie

Wil je van dansen je beroep maken, dan is de opleiding Danser bij de Utrechtse Dansacademie iets voor jou. Je wordt opgeleid tot ondernemer in de dans. In de opleiding Danser leer je niet alleen hoe je zelf een nog betere danser wordt. Ook krijg jij skills aangeleerd hoe je een choreografie maakt, hoe jij anderen een dans aanleert en zelfs hoe je je eigen dansschool of –groep kunt starten. Zo kun je na je dansopleiding alle kanten op.

Op de Utrechtse Dansacademie krijg je veel persoonlijke begeleiding. Al onze docenten en choreografen komen direct uit het werkveld en hebben veel ervaring als dansdocent, dansschoolhouder en uitvoerend danser in grote Nederlandse gezelschappen en grote televisieproducties. Met z’n allen proberen we het beste uit je te halen. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en we maken ook veel lol met elkaar!

Al vanaf het begin had ik een goed gevoel over de Utrechtse Dansacademie. Bij mijn auditie vond ik de sfeer, de school en de docenten direct fijn. Voor mij is dit een tweede thuis geworden. Hier krijg je alle vrijheid om jezelf als persoon en als danser te ontwikkelen.

Maxime

Talentenklas en Open Auditie

Talentenklas

De vooropleiding van de Utrechtse Dansacademie en perfecte voorbereiding op jouw auditie voor schooljaar 2019/2020.

In januari gaat de Talentenklas van start. Speciaal voor middelbare scholieren uit het examenjaar (vmbo kader t/m havo). In de Talentenklas krijg je 12 weken lang les in onze vier hoofdstijlen: Jazz, Modern, Klassiek en Urban.

Zoals het er nu uit ziet, zullen de trainingen vallen op de geplande vrijdagen van 16:00-18:00. De trainingen zijn van 11 januari t/m 22 maart 2019.

Aanmelden talentenklas

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mailtje naar aanmelden@utrechtsedansacademie.nl

Open auditie

De auditie bestaat uit verschillende dansonderdelen. Op de dag van de auditie zelf hoor je meteen of je door bent naar de volgende ronde, het motivatiegesprek. Dat gesprek vindt op dezelfde dag plaats. Ook bekijken we tijdens het gesprek welke vorm van begeleiding het beste bij jou past. Daarna ben je direct aangemeld en verzekerd van een studieplaats binnen de Utrechtse Dansacademie.

Aanmelden open auditie

Opgeven voor een Open auditie kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@mboutrecht.nl.

Belangrijke data
2019
  • 15 februari – Open auditie
    14:00u- 17:00u
  • 29 maart – Open auditie
    14:00u- 17:00u
Locatie

Utrechtse Dansacademie

Grebbeberglaan 11
Utrecht

info@utrechtsedansacademie.nl

+31 (0) 6 25705051 (whatsapp)

Kom je langs?
Uw cookie instellingen blokkeren deze content.