Utrechtse Dansacademie

De Utrechtse Dansacademie is een onderdeel van MBO Utrecht. Kies je voor een opleiding bij de Dansacademie? Dan kun straks aan de slag als danser, dansdocent en organisator binnen de danssector en ook als uitvoerend danser binnen producties.

Over de Utrechtse Dansacademie

Wil je van dansen je beroep maken, dan is de opleiding Danser bij de Utrechtse Dansacademie iets voor jou. Je wordt opgeleid tot ondernemer in de dans. In de opleiding Danser leer je niet alleen hoe je zelf een nog betere danser wordt. Ook krijg jij skills aangeleerd hoe je een choreografie maakt, hoe jij anderen een dans aanleert en zelfs hoe je je eigen dansschool of –groep kunt starten. Zo kun je na je dansopleiding alle kanten op.

Op de Utrechtse Dansacademie krijg je veel persoonlijke begeleiding. Al onze docenten en choreografen komen direct uit het werkveld en hebben veel ervaring als dansdocent, dansschoolhouder en uitvoerend danser in grote Nederlandse gezelschappen en grote televisieproducties. Met z’n allen proberen we het beste uit je te halen. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en we maken ook veel lol met elkaar!

Vanaf schooljaar 2020/2021 is de Utrechtse Dansacademie gevestigd op de Daltonlaan.

Al vanaf het begin had ik een goed gevoel over de Utrechtse Dansacademie. Bij mijn auditie vond ik de sfeer, de school en de docenten direct fijn. Voor mij is dit een tweede thuis geworden. Hier krijg je alle vrijheid om jezelf als persoon en als danser te ontwikkelen.

Maxime

Open Auditie (online)

De auditie bestaat uit twee ronden. In de eerste ronde kijken we naar jou tijdens een warming up, technische oefening en danscombinatie. Dit is alles is in een combinatie van de stijlen urban, modern, jazz en klassiek ballet. Vervolgens krijg je verschillende improvisatie opdrachten die je direct uit gaat voeren. Ook is er een creatieve opdracht waarin wij kunnen zien hoe jij dit als danser aanpakt, uitvoert en presenteert. Na deze onderdelen krijg je te horen of je door bent naar een tweede ronde. Daarin gaan we met jou een motivatie gesprek aan en leren wij jou graag beter kennen.

Omdat er een beperkte kans voor nieuwe talenten op de arbeidsmarkt is, kent de opleiding Artiest Danser voor 2020-2021 een beperkt aantal plaatsen. Na de audities en kennismakingsgesprekken wordt bepaald welke studenten worden toegelaten tot de opleiding. Ook wordt er een kleine reservelijst aangelegd.

Online auditie

In verband met het corona virus is de auditie nu een online auditie geworden. De auditie ziet er als volgt uit.

  • Je krijgt video’s toegestuurd waarin opdrachten uitgelegd en voorgedaan worden. In deze video’s zit een uitleg van een technische oefening, een improvisatie opdracht waarin jij aan de slag gaat met een thema en een solo opdracht waarin jij jezelf en jouw dansstijl kan laten zien.
  • Je maakt van jezelf video’s waarin jij deze onderdelen laat zien. Ook mag je tijdens dit proces altijd contact opnemen met ons om eventuele vragen te stellen.
  • Aan de hand van de video’s krijg je te horen of je door bent naar een tweede ronde. In deze tweede ronde houden wij motivatie gesprekken en leren we jou graag iets beter kennen.

 

Locatie

Utrechtse Dansacademie

Daltonlaan 500
Utrecht

info@utrechtsedansacademie.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?