Utrechtse Dansacademie

Maak van dansen je beroep op de Utrechtse Dansacademie. Met je diploma danser/dansdocent kun je aan de slag als danser, dansdocent en organisator binnen de danssector en ook als uitvoerend danser binnen producties.

Je kunt gaan lesgeven en weet hoe je een eigen dansschool of dansgroep opzet. Al onze docenten en choreografen komen direct uit het werkveld en hebben veel ervaring als dansdocent, dansschoolhouder en uitvoerend danser in grote Nederlandse gezelschappen en grote televisieproducties. Wij doen er alles aan om onze studenten hun talenten te laten ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Bij ons mag iedereen zichzelf zijn en we maken ook veel lol met elkaar!

Talentklas en Open Auditie

Talentklas

De vooropleiding van de Utrechtse Dansacademie en perfecte voorbereiding op jouw auditie voor schooljaar 2019/2020.

In januari gaat de Talentenklas van start. Speciaal voor middelbare scholieren uit het examenjaar (vmbo kader t/m havo). In de Talentenklas krijg je 12 weken lang les in onze vier hoofdstijlen: Jazz, Modern, Klassiek en Urban.

Zoals het er nu uit ziet, zullen de trainingen vallen op de geplande vrijdagen van 16:00-18:00. De trainingen zijn van 11 januari t/m 22 maart 2019.

Aanmelden selectiedag

Meld je nu aan voor de selectiedag op woensdag 12 december, aanmelden@utrechtsedansacademie.nl.

Open auditie

De auditie bestaat uit verschillende dansonderdelen. Op de dag van de auditie zelf hoor je meteen of je door bent naar de volgende ronde, het motivatiegesprek. Dat gesprek vindt op dezelfde dag plaats. Ook bekijken we tijdens het gesprek welke vorm van begeleiding het beste bij jou past. Daarna ben je direct aangemeld en verzekerd van een studieplaats binnen de Utrechtse Dansacademie.

Aanmelden open auditie

Opgeven voor een Open auditie kan door een e-mail te sturen naar aanmelden@mboutrecht.nl.

Belangrijke data
2018
  • 12 december- Selectiedag Talentklas
  • 14 december – Open auditie
    10:30u – 15:00u
2019
  • 15 februari – Open auditie
    14:00u- 17:00u
  • 29 maart – Open auditie
    14:00u- 17:00u

Locatie

Utrechtse Dansacademie
Grebbeberglaan 11
3527 VX Utrecht
030 – 281 5100