Zorgacademie

Wanneer je een opleiding aan een van de Zorgacademies afrondt kun je gaan werken in een verpleeghuis, in de thuiszorg of in het ziekenhuis.

Over de Utrechtse Zorgacademie

Bij de Utrechtse Zorgacademie van MBO Utrecht word je opgeleid tot een beroep dat bij je past en waarin je verder kan groeien. Haal samen met ons het beste uit jezelf naar boven op weg naar een mooie toekomst!

Jij bent een echt mensen-mens die gemakkelijk contact maakt met verschillende typen mensen en een groot inlevingsvermogen heeft. Je staat stevig in je schoenen, hebt een positieve kijk op het leven en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Kwetsbare mensen helpen en verzorgen, dat is de kern van jouw werk. Dankzij jou kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen, krijgt het leven van cliënten in een instelling weer wat kleur en voelen patiënten in een ziekenhuis zich comfortabel. In de verpleging en verzorging is het vaak aanpakken, maar het is ook zeker dankbaar werk. Door jouw zorg en aandacht voelen mensen zich vanzelf al een beetje beter.

De Zorgacademie heeft verschillende opleidingslocaties waar we de opleiding Verpleegkundige en Verzorgende IG aanbieden:

Utrechtse Zorgacademie (BOL-opleidingen)

Australiëlaan 25 in Utrecht

Gooise Zorgacademie (BBL-opleidingen voor volwassenen)

Let op: inschrijven kan alleen via de werkgever

Stationsstraat 2 in Hilversum

Rivas (opleidingen voor medewerkers)

Lingesteynplantsoen 20 in Leerdam

De opleiding Verpleegkunde bij de Utrechtse zorgacademie is de eerste stap richting mijn droom: gynaecoloog worden.

Brunelle

Skills

Skills is een jaarlijks terugkerend, waar mbo studenten de strijd met elkaar aan gaan in vakwedstrijden. Het is dé plek waar beroepsonderwijs samenkomt met het bedrijfsleven. Drie keer op rij stond er een student van de Zorgacademie in de finale van Skills.

Onze student Shirley Westerhout mag zichzelf dit jaar de beste mbo-er van Nederland noemen in de sector Verpleegkunde. Ze won eerder dit jaar goud bij Skills-Heroes. Daarmee won ze een ticket voor het EK in Budapest. Helaas geen podiumplaats voor Shirley, maar ze heeft het onwijs goed gedaan. Bekijk hier de aftermovie.

“Natuurlijk is het best spannend om mee te doen aan Euroskills, maar je krijgt de kans om zoveel nieuwe dingen te leren. Ik vind verpleegkunde het mooiste beroep dat er is.”

Locatie

Utrechtse Zorgacademie (locatie BOL-opleidingen)

Australiëlaan 25
Utrecht

info@mboutrecht.nl

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp)

Kom je langs?