Ambitie spat eraf bij finale BIZZ Talent 2015

Winnares Bente

Bente van der Bijl (19), studente van MBO Utrecht, is woensdag 8 juli gekozen tot BIZZ Talent-ondernemer van 2015. Ze sprong eruit met haar originele bedrijfsconcept, het stylen van woningen, om ze aantrekkelijk te maken voor verkoop. BIZZ Talent is een samenwerking tussen de Stichting UOA (Utrechtse ondernemers Academie) en MBO Utrecht. Bij dit programma krijgen getalenteerde en ambitieuze mbo-studenten een kans om een eigen bedrijf op te richten.

Tijdens de finale presenteerden elf studenten hun bedrijfsidee aan het publiek. Van het maken van kostuums tot het verkopen van oortjes met LED-verlichting. Het publiek beoordeelde samen met een jury alle bedrijfspresentaties. In de jury zaten Ingeborg Dekker (gemeente Utrecht), Jaap Rauw (Mazars), Margreet Rookmaker (MBO Utrecht), Arjan Habben Jansen (winnaar BIZZ Talent 2014) en Henk Beekers (UOA).

Margreet Rookmaker, voorzitter College van Bestuur van MBO Utrecht:
“Er is ongelofelijk veel ondernemerstalent en ambitie onder mbo’ers. Wij waren diep onder de indruk bij deze finale van het BIZZ Talent Programma 2015. De winnaar sprong eruit met haar originele bedrijfsconcept, het stylen van woningen, om ze aantrekkelijk te maken voor verkoop. Bente van der Bijl weet zichzelf met passie te verkopen. Zij heeft haar ondernemerstalent omgezet in een werkbaar concept.”

Johan Douwes, directeur van de UOA, vult aan: “De persoon is minstens zo belangrijk als het bedrijf als je een startende ondernemer bent. Die combi moet in balans zijn. En die balans maakt dat je succesvol bent. Tijdens het programma BIZZ Talent dat een jaar duurt, krijgen deelnemende studenten daarom niet alleen praktische lessen van onder andere ondernemers maar kunnen zij ook terugvallen op een Business Coach.”

De winnaar studente Bente van der Bijl voelt zich vereerd. “Deze prijs is een prachtige investering om nog beter te worden. Het BIZZ Talent-programma heeft mij geholpen bij het opzetten van een eigen bedrijf. Ik richt me op het stylen van woningen en maak ze aantrekkelijk voor verkoop. Ik had op school veel aan de tips van de ondernemers en ben een stuk zelfverzekerder geworden. Het programma is leerzaam!”

Vorig jaar bleek de pilot van het BIZZ Talent een succes, daarom heeft MBO Utrecht het programma afgelopen jaar breed ingevoerd. Ook komende schooljaar zal dit programma een vervolg krijgen. De BIZZ Talent-ondernemer 2015 wint 250 euro en een gratis deelname aan de UOA Business Course, een ondernemersprogramma voor gestarte ondernemers.

BIZZ talen 2015

20150708-0339

20150708-0371

20150708-0486

MBO Utrecht
MBO Utrecht is een kleinschalige organisatie voor hoogwaardig middelbaar beroepsonderwijs in Utrecht en omgeving. MBO Utrecht besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap en wil op deze wijze een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van studenten tot zelfbewuste professionals. Dat gebeurt vanuit onze levensbeschouwelijke identiteit: met respect voor elkaars meningen en ideeën.

De Utrechtse Ondernemers Academie
De UOA is er voor en door ondernemers. Samen met het bedrijfsleven, de overheid en onderwijsinstellingen zet de UOA zich in voor geslaagd ondernemerschap in de regio.
De UOA streeft ernaar dat ondernemers de juiste bagage in huis krijgen wat betreft kennis, inzicht, praktijkgerichtheid en inspiratie. Hiervoor heeft de UOA gecombineerde begeleidings- en ontwikkelingsprogramma’s voor zowel mbo-studenten, startende ondernemers, zzp’ers als ervaren ondernemers tot 25 fte.

Meer informatie
MBO Utrecht
Dimphy van der Zanden, hoofd Marketing & Communicatie
E: d.van.der.zanden@mboutrecht.nl
T 06–55 24 60 97

Utrechtse Ondernemers Academie
Johan Douwes, directeur UOA
E: info@uoa.nu
I: www.uoa.nu
T: 088-0284500

Deel deze pagina: