Voor bedrijven

MBO Utrecht ziet voortdurend kansen voor samenwerkingen die ten goede komen aan ons beroepsonderwijs en onze studenten. Daarom zoeken wij actief de samenwerking met bedrijven en de regionale arbeidsmarkt. We leggen proactief relaties met en tussen arbeidssectoren.

Bij de vormgeving van het onderwijs zoeken we uiteraard en voortdurend verbinding met de arbeidsmarkt waarvoor we opleiden. Het onderwijs legt bovendien relaties tussen de verschillende sectoren, zodat studenten verbanden leren leggen en zich met een breed blikveld ontwikkelen. We experimenteren volop met nieuwe vormen van leren, binnen en buiten het klaslokaal. Docenten geven studenten hiervoor de ruimte en het vertrouwen. Studenten maken zo tijdens hun opleiding uitgebreid kennis met het werkveld en bijvoorbeeld de toepassing van technologie op de werkvloer.

Hybride docent

MBO Utrecht docenten staan met één been in het onderwijs en één been in het werkveld, de zogenaamde hybride docent. Zo optimaliseren we de aansluiting tussen opleiding en werkveld. We zorgen voor een uitstekende aansluiting tussen voortgezet onderwijs en het mbo, zodat uitval beperkt wordt. De ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs volgen we op de voet. MBO Utrecht onderhoudt nauwe contacten met het toeleverend voortgezet onderwijs en het hbo, en is voor hen een herkenbare en gewaardeerde partner.

Ondernemend samenwerken

MBO Utrecht werkt graag samen met verschillende soorten organisaties. Natuurlijk in de vorm van stages, maar ook door kennisuitwisseling en door onderwijs te ontwikkelen samen met het bedrijfsleven.

Wilt u graag meedenken over uw werknemers van morgen? Wij komen graag met u in contact!