BIZZ Talent pitch wedstrijd

Op 25 maart 2015 vond de pitchwedstrijd van BIZZ Talent plaats bij de SNS Bank op de Croeselaan in Utrecht. Het BIZZ Talent programma is een onderwijsprogramma op het gebied van ondernemerschap. Getalenteerde en ambitieuze mbo studenten richten eigen ondernemingen op in dit nieuwe ondernemerschapsprogramma op het mbo.

De afgelopen weken hebben de studenten hun ondernemersvaardigheden verkend en bepaald wat voor onderneming ze op gaan richten, passend bij hu interesses en passie. Dit bedrijfsidee hebben zij gepresenteerd aan de jury bestaande uit; Eric van Gunst (directeur Acquisitie SNS), Roeland Buijsse (Manager a.i. Event, Horeca & Toerisme en afdelingshoofd a.i. Onderwijs & Beleid), Henk Beekers (voorzitter UOA)  en Linda Bliekendaal (Bliekendaal Communicatie).

De gastheer Eric van Gunst leidde de middag in. Hij vertelde dat SNS bank weer de bank wil zijn voor de gewone Nederlander, door bankieren weer verrassend normaal te maken; “Heel normaal SNS’.
Eric van Gunst gaf praktische voorbeelden hoe SNS zich onderscheidt, met inspirerende tips voor de startende ondernemers.

Alle BIZZ Talent studenten hebben een sterke pitch gegeven. Verschillende bedrijfsideeën kwamen langs: Desiree Honing maakt kostuums, Erin Weesie verwerkt kokosnoten tot olie, Melvin Jansen verkoopt oortjes met LED verlichting. De ene student had een rekwisiet meegenomen, de ander had een film gemaakt en weer een ander had een mooie PowerPoint presentatie verzorgt.

De winnaar van de pitchwedstrijd is Sem Peelen. Met zijn onderneming is hij DJ op feesten. De jury lichtte toe dat het fantastisch is om te zien dat hij vanuit zijn passie een eigen bedrijf heeft opgericht. Zijn enthousiaste manier  van presenteren werkte aanstekelijk. De deelnemers en juryleden hebben de Pitchwedstrijd afgesloten met een drankje.

De komende weken gaan de studenten aan de slag met hun eigen bedrijf  tijdens praktische lessen door ondernemers en met ondersteuning van een Business coach.

BIZZ Talent deelnemers