Iets moois: Het BIZZ talent programma

We hebben samen iets moois op poten gezet met het BIZZ talent programma.

“Ik wist niet dat ik in korte tijd zoveel kon leren,” riep een student na de eerste les op 5 november. En hij was niet de enige. Mahmoud el Boustati, coördinator en docent Marketing wordt overspoeld met leuke reacties op het nieuwe Bizz Talentprogramma. “Dit schooljaar stomen we dertien talenten op de Australiëlaan 23 klaar voor een toekomst met een eigen bedrijf. De Utrechtse Ondernemersacademie is nauw bij de uitvoering betrokken. Ondernemers vinden de pilot een geweldig initiatief.”

In 21 lessen van vier uur leren studenten de komende maanden hoe ze succesvol ondernemer kunnen worden met een echt bedrijf. De begeleiding is in handen van echte ondernemers.“Zij brengen een enorme bagage mee met hun kennis en ervaring. Daar hebben onze studenten later veel profijt van.” Samen met collega Henk Ruitenbeek is Mahmoud el Boustati nauw bij het hele programma betrokken. Op 5 november kregen dertien getalenteerde leerlingen hun eerste les.

 Niet standaard

“Onze pilot onderscheidt zich enorm van de andere opleidingen bij MBO Utrecht, want we hebben geen standaard klassikale lessen. Ze moeten bij ons produceren in plaats van consumeren.” Professionals brengen de jongeren de fijne kneepjes van het vak bij. Ook krijgt iedereen een persoonlijke coach. De studenten zelf leveren de input aan voor de lessen. Naast analyses over hun eigen toekomstige bedrijf leren ze pitchen (zichzelf verkopen). Bizz Talentprogramma bestaat uit de onderdelen marketing, management, sales en bedrijfseconomie. Wie aan het programma meedoet, dingt mee voor de titel beste ‘MBO Utrecht ondernemer van het jaar.’ De winnaar krijgt een investering van 250 euro.

Skills

De ondernemers zijn enthousiast over de pilot.“Er was hier duidelijk behoefte aan. Daarom hebben we met de Utrechtse Ondernemersacademie de lessen en het lesmateriaal ontwikkeld. Ik ben er heel trots op dat wij samen iets moois op poten hebben gezet. Het is de bedoeling dat het programma later binnen MBO Utrecht wordt geïmplementeerd. Dat zou geweldig zijn. De skills van Bizz nou net waar het bij een eigen bedrijf om gaat,” aldus de coördinator.

Deel deze pagina: