Twan Wijnen: Ik ben enthousiast over het BIZZ Talent programma

“Ik vind het bijzonder dat wij op school een eigen bedrijf mogen opzetten. Dat gebeurt niet vaak op zo’n jonge leeftijd. Ik ben enthousiast over de opzet van het BIZZ Talent programma. We krijgen les van ervaren ondernemers. Een persoonlijke coach is er voor praktische vragen,”zegt Twan Wijnen (18) uit Hilversum.
Hij zit in het eerste jaar van de opleiding MHBO excellent commerciële economie. Deze versnelde opleiding duurt twee jaar. Samen met dertien andere talenten volgt Twan het BIZZ Talent onderwijsprogramma. Dit richt zich op mbo-studenten met talent, passie en ambitie voor ondernemen.

Talenten
Het BIZZ Talent programma is opgezet om zelfstandig ondernemerschap onder de studenten extra te stimuleren. Alleen de meest talentvolle en gemotiveerde studenten doen mee. In 17 lessen komen zij in aanraking met alle facetten van het ondernemerschap, van marktonderzoek en communicatie tot het bepalen van het product en financiën.

Exclusief
“Je moet speciaal lid worden als je interesse hebt in mijn drankspellen, gadgets of evenementen. Dan blijft mijn website exclusief. Alle producten zijn voor en door jongeren vanaf 18 jaar. De eerste reacties zijn positief! We gaan op 11 februari met onze klas naar de Kamer van Koophandel om alle bedrijven in te schrijven. Ik ben nu bezig met marktonderzoek. Ook denk ik na over de inkoop, marketing en administratie. Tijdens de les gaan we hier uitgebreid op in. Je moet je marktonderzoek aan de hele klas presenteren. Daarna begin je met je eigen bedrijf,”vertelt Twan Wijnen.