Sayed Ehsan Korishi: Bijzondere kleding met Perzische invloeden

“Als startende ondernemer moet je niet bang zijn om te falen. Mijn idee om een webshop te lanceren met kleding met Perzische kunst, is best origineel. Ik ben ervan overtuigd dat er altijd een markt is voor hippe kleding. Als je maar zorgt dat je je onderscheidt van anderen. Hoe dat kan, leer ik bij het BIZZ Talent Programma.”
Sayed Ehsan Korishi (19 jaar) uit Maarssen zit in het derde jaar van de opleiding Marketing en Communicatie bij MBO Utrecht. Hij volgt met dertien anderen het BIZZ Talent programma. Deze mbo-studenten krijgen extra begeleiding bij het oprichten van een eigen bedrijf.

Netwerken
“Het mooie van het BIZZ Talent programma is dat je als beginnend ondernemer veel contacten krijgt. We worden allemaal gecoacht door oude rotten in het vak. Bij de officiële aftrap van het programma op 14 januari leerde ik pitchen. Toen kregen we drie minuten om ons bedrijf te presenteren. Mijn sterkste eigenschappen zijn dat ik sociaal, creatief en een doorzetter ben. Nu heb ik een veel beter idee over hoe ik mijn eigen bedrijf kan verkopen. Op school krijgen we veel basiskennis over het opzetten van de administratie en de financiën. Binnenkort begin ik met marktonderzoek. Ik wil weten hoe ik mijn exclusieve collectie het beste op de markt kan brengen.”

Liefde
De student wil zijn webshop over enkele jaren uitbreiden met een retailer in elke grote stad van Nederland. “De volgende stap is dat ik mijn kleding combineer met kunst. Ik denk aan schilderijen die met olieverf op schapenleer zijn geschilderd. Mijn vader had ooit in Iran een eigen atelier. Toen hij met zijn gezin naar Nederland vluchtte, heeft hij alles opgegeven. Het is geweldig dat hij door mij zijn oude liefde heeft opgepakt,”zegt Sayed Ehsan Korishi.