Kariem Shatia: Bloedserieus over bedrijf in luxe herensokken

Bij de kick-off event van het BIZZ Talent programma op 14 januari kwam Kariem Shatia er als winnaar uit bij de pitchwedstrijd. Hij overtuigde de jury in drie minuten over zijn toekomstige bedrijf met luxe herensokken. Het hele plaatje klopte: het bedrijf, passie, persoonlijke optreden en presentatie.
“Ik krijg hele positieve reacties op mijn ondernemingsidee,”zegt de 23-jarige student Kariem Shatia uit Utrecht. Hij zit in het derde jaar van de opleiding Marketing en Communicatie. Daarnaast volgt hij het BIZZ Talent programma. Hierna wil hij door naar Internationaal Business Management, een hbo-opleiding in Amsterdam.

Droom
“Het begon ooit als een geintje, maar nu doe ik er alles voor om mijn droom waar te maken. Als het aan mij ligt, ben ik binnen tien jaar miljonair met mijn internationale groothandel. Daar werk ik gericht naar toe. Je moet het oprichten van een eigen zaak goed voorbereiden. We zijn in de klas bezig met marktonderzoek. Verder gaan we op 11 februari naar de Kamer van Koophandel om ons bedrijf in te schrijven. Ik begin met het geven van workshops aan de verkopers in winkels. Door die training weten ze hoe mijn product het beste kunnen verkopen in winkels van het hoogste segment. Er is absoluut een markt voor luxe herensokken. Zeker als je uitgaat van de beste kwaliteit Egyptische katoen. Ook is het mogelijk om je eigen initialen erop te laten borduren.”

Inspirerend
Volgens de student is het mooie van het BIZZ Talent programma is dat je er inhoudelijk veel van opsteekt. “De begeleiding is in handen van echte ondernemers. Dat vind ik inspirerend. Ik weet nu zeker dat ik ondernemer wil worden. Mijn sterke eigenschappen zijn dat ik stressbestendig, analytisch en sociaal vaardig ben. We praten in de klas best veel over het opzetten van ons eigen bedrijf en geven elkaar tips. Ook hebben we afgesproken dat we elkaar altijd kunnen inschakelen,”aldus Kariem Shatia.