Lisanne Reuterink: Gaan voor mijn eigen bedrijf

“Er komt echt veel meer bij het oprichten van een eigen bedrijf kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Toch raad ik het iedereen aan. Zeker als het je passie is,”zegt Lisanne Reuterink. De 16-jarige gaat deze maand met haar moeder naar de Kamer van Koophandel om haar onderneming in te schrijven.“Wettelijk gezien ben ik twee jaar te jong. Mooi dat het via deze constructie toch mogelijk is. Als alles meezit, gaat Oppasgemak in april open.”

Dol op kinderen
De studente uit Montfoort zit in het eerste jaar van de opleiding MHBO commerciële economie. Daarnaast is ze bezig met het BIZZ Talent programma. Bij haar lag de keuze voor een oppascentrale voor de hand, want ze is dol op kinderen. Oppasgemak begint klein met vier medewerkers. Zij gaan in Montfoort en omgeving bij de mensen thuis oppassen. Als het goed loopt, kan Oppasgemak ook nog uitbreiden naar omliggende plaatsen. De oppasuren zijn globaal tussen 17 en 1.00 uur, afhankelijk van de dag. Meer uren achter elkaar is relatief goedkoper.

Persoonlijk
Potentiële klanten kunnen bellen, WhatsAppen of zich via de website aanmelden. “De toegevoegde waarde van Oppasgemak is onze persoonlijke aanpak. De eerste stap van elk contact is een kennismakingsgesprek. Ik houd van elk kind een digitaal dossier bij. Daarin staat alles over de regels en eventuele bijzonderheden van het kind. Het is belangrijk om met elkaar een vertrouwensband op te bouwen,” zegt Lisanne Reuterink.

Lekker bezig
Ze is ervan overtuigd dat er in Montfoort en omgeving behoefte is aan extra kinderoppas. “De details ontdek ik nog bij mijn marktonderzoek op school. Ik heb een website ontworpen waar ik lekker mee bezig ben. En ik ga flyeren om te melden dat mijn bedrijf bestaat. Het mooie van het BIZZ Talent programma vind ik dat je zelf een persoonlijke coach uitzoekt. Ik heb in die paar gesprekken veel geleerd. Zo kwam ik erachter dat je ook goed moet nadenken over aansprakelijkheidskosten, verzekeringen en belastingen. Dat ik het enig meisje in de klas ben, is voor mij geen enkel probleem.”