Arjan Habben Jansen: Ik droom over een eigen onderneming

“Het mooie van het BIZZ Talent programma is dat je stap voor stap leert wat een beginnend ondernemer nodig heeft. Je begint vanuit je passie. We hebben daaruit ons bedrijf opgebouwd. We leren op school alles over een goede administratie, marketing, marktonderzoek en nog veel meer. Dat is zo leuk,”zegt Arjan Habben Jansen.
Hij is met zijn zestien jaar de jongste van het BiZZ Talent Programma. Toch heeft hij grote ambities. “Mijn borduurstudio onderscheidt zich door een uitstekende kwaliteit en service. Ik richt me op particulieren en bedrijven. De opdrachten komen binnen via een website. Ik wil in de toekomst het assortiment flink uitbreiden.”

Passie
De student uit Zegveld zit in het eerste jaar van de opleiding MHBO excellent commerciële economie. Deze versnelde opleiding duurt twee jaar. Samen met dertien anderen volgt Arjan ook het BIZZ Talent programma. Dit richt zich op mbo-studenten met talent, passie en ambitie voor ondernemen. Zij krijgen alle hulp om een eigen bedrijf op te richten. Alleen de meest getalenteerde en gemotiveerde jongeren doen mee.

Groot netwerk
“Wat ik bijzonder aan het BIZZ Talent programma vind, is dat je als startende ondernemer een groot netwerk krijgt. Dat is ongebruikelijk. Wij krijgen les van echte ondernemers die al jaren een eigen bedrijf hebben. Ik hoop dit jaar veel op te steken over groothandels, inkoop, marketing en het dagelijkse onderhoud aan websites. Daarom heb ik ook een persoonlijke coach met een marketing en ICT-achtergrond gekozen. Ik wil mijn producten later goedkoop inkopen bij een groothandel. Mijn moeder is verantwoordelijk voor het borduren en ik doe de rest. Ik heb er nu al zin in,”zegt Arjan Habben Jansen enthousiast.