Rick Olupot: Ik vind online marketing geweldig

Niemand is erg verbaasd over zijn ondernemersidee. Familie en vrienden weten allang dat Rick Olupot van zijn grootste hobby zijn beroep heeft gemaakt. “Er is veel winst te behalen uit ICT services, online marketing en webdesign. Ik weet zeker dat hier een gat in de markt zit.”
Bij het BIZZ Talent programma krijgen een aantal getalenteerde studenten de kans om binnen MBO Utrecht een eigen bedrijf te beginnen. Het programma is met de Utrechtse Ondernemersacademie opgezet. Rick Olupot ging in februari met zijn klas naar de Kamer van Koophandel om Oyabun Solutions officieel in te schrijven.

Aantrekkelijk
“Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met online marketing toen ik een baan aangeboden kreeg bij Kata Kata, een Afrikaanse online magazine. Bij Kata Kata heb ik niet alleen online werkzaamheden uitgevoerd, maar ook internationaal projecten uitgevoerd op het gebied van management en sales. Toen ik werkte op de marketing afdeling van Certification Experts, een technisch juridisch advies bureau leerde ik veel over het effectief omgaan met marketing budgetten.”

“Na jaren ervaring opgedaan te hebben op het gebied van online marketing bij een aantal verschillende bedrijven, vond ik dat het tijd was om voor mezelf te beginnen. Wat mij motiveerde was alle positieve feedback die ik kreeg van mijn collega’s en opdrachtgevers. Met mijn bedrijf ga ik een stap verder als online marketing expert. Wat doe je als jouw online webshop geen bestellingen binnen krijgt? Moet die knop niet groen? Is uw website wel correct zichtbaar op alle apparaten?Ik ga de komende tijd extra investeren in het opbouwen van mijn klantenbestand. Na de zomer stroom ik door naar de hbo-studie International Business & Management Studies in Den Haag,”zegt Rick Olupot.

Netwerkbijeenkomst
De student is enthousiast over het BIZZ Talent programma. “Ik vind het geweldig dat wij hieraan konden deelnemen. Daardoor weet ik nu hoe belangrijk het is om in contact te blijven met je klanten en aan welke voorwaarden je administratie moet voldoen. We kregen tijdens de les veel informatie over het opbouwen en onderhouden van je netwerk. Een aantal ervaren ondernemers gaf praktische tips. Zo kan je persoonlijke informatie over klanten bijhouden door middel van mindmaps. Ik ga vanavond naar een netwerkbijeenkomst met verschillende ondernemers. Mooi dat wij dat via het BIZZ Talent programma aangeboden krijgen.”