André Roepa: Via mijn site is alles simpel te vergelijken

“Veel mensen komen er niet uit als ze een andere auto zoeken. Of ze blijven bij hetzelfde merk hangen. Via mijn site autoeisen.nl is alles simpel te vergelijken. De site heeft de nieuwste auto’s. Je vult je budget en het soort carrosserie (hatchback, seden etc.) in. Na een puntentelling rolt de meest geschikte wagen eruit. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn ondernemersidee.”
André Roepa (20 jaar) uit Utrecht is vierdejaars bij de opleiding Management, Bouwkunde en Makelaardij. Dit is onderdeel van de Academie voor Techniek op de Columbuslaan. De student krijgt bij het BIZZ Talent Programma de kans om met een eigen bedrijf te beginnen. Maar nu is de Utrechter druk bezig met zijn examens. Hij hoopt na de zomer door te stromen naar de Hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij in Rotterdam. Het is de bedoeling dat zijn website dan ook in de lucht is.

Best prijzig
“We zijn op 11 februari met onze klas naar de Kamer van Koophandel geweest om ons bedrijf in te schrijven. Ik lees nu een boek over het opbouwen van een website. Het is best prijzig om iemand daarvoor in te huren. Als ik het zelf kan, vermijd ik hoge kosten. Ik heb de naam van mijn site gereserveerd. Daarna moet je het laten hosten door een bedrijf. Deze zet mijn site in de lucht.”

Praktische tips
André Roepa heeft veel bij het BIZZ Talent Programma opgestoken. “Ik weet hoe ik mijzelf het beste kan presenteren. We zijn afgelopen week naar de Rabobank geweest. Daar kregen we informatie over bankzaken en verzekeringen. Mijn coach zit in de marketing en weet veel over auto’s. Hij geeft me praktische tips. Ik hoop dit schooljaar meer te leren over de regels van de Belastingdienst. Hoe krijg ik mijn administratie op orde? Dat is de basis van je bedrijf,”zegt de student.