Bram Wiegers blinkt uit bij MBO Utrecht

Bram Wiegers, student van de Academie voor Welzijn, is verkozen tot Uitblinker van MBO Utrecht. Op 15 oktober 2015 vertegenwoordigt Bram MBO Utrecht op de landelijke verkiezing van MBO Uitblinker van het jaar.

De 22-jarige student uit Blaricum was blij verrast door de uitslag. Er waren in totaal zes kandidaten genomineerd. Alle uitblinkers gaven een korte presentatie. Daarna stemden medewerkers en de Studentenraad van MBO Utrecht op hun favoriet.

Gambia
“Ik heb vorig jaar met drie anderen stage gelopen op een basisschool in Gambia. Daar hebben we een sponsorproject voor negenhonderd leerlingen opgezet. Dit was zo’n bijzondere ervaring. Ik vond het fantastisch om iets voor deze kinderen te mogen betekenen. Ik ben als een ander, beter mens in Nederland teruggekomen,” zegt Bram Wiegers. Bram is derdejaars bij de opleiding Onderwijsassistent en liep eerder stage bij KBS De Springplank in Huizen.

Hartverwarmend
Robert Leeftink, lid van het College van Bestuur van MBO-Utrecht: “Ik ben trots op een uitblinker als Bram, want de betrokkenheid bij zijn vak en de maatschappij zijn hartverwarmend. Hij laat zien wat je met passie en creativiteit bereikt. Bram is een rolmodel voor een nieuwe generatie mbo-studenten.”

Uitblinkersgala
Een uitblinker is een student die overal net een schepje bovenop doet. De één heeft een opvallend talent, een ander moet door persoonlijke omstandigheden hard(er) knokken en doet dat vol passie en overgave. Daarom worden ze door hun collega-studenten gekozen om hen te vertegenwoordigen tijdens het Uitblinkersgala 2015. Het gala is een initiatief van de MBO Raad.

Stemmen
Via www.ditismbo.nl kan iedereen van 15 juni t/m 12 oktober een stem uitbrengen op zijn favoriete uitblinker. De jury let op algemene criteria als vakmanschap, inzet, ambitie, betrokkenheid, creativiteit en of een stageopdracht uitblinkend is uitgewerkt.

Noot voor de redactie

Meer informatie:

Dimphy van der Zanden, hoofd Marketing & Communicatie MBO Utrecht, d.van.der.zanden@mboutrecht.nl, 06–55 24 60 97

Uitblinker MBO Utrecht

Uitblinker MBO Utrecht 2015/2016

Deel deze pagina: