Britt en Loes van de MBO Utrecht Academie voor Welzijn: Living the Brazilian dream

MBO Utrecht Academie voor Welzijn buitenlandstage

Britt Dekker en Loes van der Wielen, beiden student aan de MBO Utrecht Academie voor Welzijn, lopen momenteel stage in Brazilië. Afgelopen zomer vertrok het duo richting Zuid-Amerika om daar tot en met februari 2016 stage te lopen bij crisisopvangcentrum Lar Feliz: een centrum waar kinderen die niet meer thuis wonen door bijvoorbeeld verwaarlozing, mishandeling of misbruik worden opgevangen.

Het doel van Lar Feliz is om de kinderen na onbepaalde tijd weer terug te kunnen plaatsen bij hun ouders. Helaas zijn er veel gevallen waarbij dit niet lukt en worden deze kinderen ter adoptie aangeboden.

Vier dagen en twee avonden per week ontfermen Britt en Loes zich over de kinderen en proberen zij hen het één en ander op sociaal vlak bij te brengen.

Naast het stage lopen in crisisopvangcentrum Lar Feliz is er ook tijd om het land te ontdekken en maken de twee mooie trips. Rio de Janeiro en de Iguazu waterfallen op de grens bij Argentinië kunnen ze ondertussen van hun lijstje afstrepen, maar ook in de laatste maanden van hun stage zijn de meiden zeker nog van plan om een aantal trips te maken.

Vind je het leuk om Britt en Loes op de voet te volgen? Bezoek de Facebook pagina of bekijk de filmpjes op YouTube.

MBO Utrecht Academie voor Welzijn Buitenlandstage

MBO Utrecht Academie voor Welzijn buitenlandstage

Deel deze pagina: