Burgemeester Jan van Zanen in gesprek met studenten van MBO Utrecht

Utrecht, 17 april 2014

Jan van Zanen, sinds begin van dit jaar burgemeester van Utrecht, bracht woensdag 16 april een bezoek aan MBO Utrecht. Na een kennismakings-gesprek met Adri van der Wind en Robert Leeftink van het College van Bestuur, sprak hij uitgebreid met studenten en docenten van de Herman Brood Academie en de MHBO Academie.

 Als eerste bezocht Van Zanen een klas tweedejaars studenten Journalistiek & Communicatie van de MHBO Academie, een van de dertien academies van MBO Utrecht. De MHBO Academie bereidt studenten voor op een snelle doorstroming naar het hbo doordat er lessen en methodes worden aangeboden uit het hbo-propedeusejaar. Van Zanen wil graag weten waarom de studenten voor deze opleiding hebben gekozen, wat ze van de opleiding vinden en wat ze hierna willen gaan doen. Zeer geïnteresseerd en in rap tempo vuurt hij vragen af op de studenten. Studenten geven aan vooral de breedte van de opleiding te waarderen. “De MHBO-opleiding geeft je een goede basis waarmee je nog veel richtingen op kunt. Deze opleiding helpt je een betere en bewustere keuze te maken voor een hbo-vervolgopleiding”, aldus de studenten.

 

PaulvanderKlei_16911Na een bezoek aan de MHBO Academie bezoekt Van Zanen De Herman Brood Academie (HBA). De HBA biedt een leeromgeving waarin  jongeren  met een fascinatie voor popmuziek worden opgeleid om in de wereld van de popmuziek werkzaam te zijn. Ook hier neemt Van  Zanen uitgebreid de  tijd om de enthousiaste verhalen van de studenten aan te horen. Hij wil graag weten hoe deze opleiding hen helpt  om hun droom te realiseren en  hoe studenten denken met deze opleiding hun brood te kunnen verdienen. Studenten geven allemaal aan  bewust voor de HBA te hebben gekozen  omdat je tijdens op de HBA veel relevante praktijkervaring opdoet. En omdat de docenten zelf  ook in de muziekindustrie werken. Jasper  Knieriem, student music industry professional: “De docenten zijn naast docent ook meteen je  netwerk en betrekken je bij interessante projecten.  Deze praktijkervaring is erg waardevol.”

 

Adri van der Wind, voorzitter van het College van bestuur, licht in gesprek met Jan van Zanen toe: “De focus in het aanbod van  opleidingen van MBO Utrecht ligt op de bovenkant van het mbo. Dit maakt ons enerzijds een aantrekkelijke partner voor het hbo omdat dit de overstap naar het hbo vereenvoudigt. Anderzijds maakt dit ons ook een aantrekkelijke partner in de regio. Utrecht heeft als kennisregio veel behoefte aan hoog opgeleide werknemers.”

 PaulvanderKlei_16848

Deel deze pagina: