Danstalent Rosa Lens blinkt uit bij MBO Utrecht

rosalens-uitblinkermboutrechtRosa Lens, studente van de Utrechtse Dansacademie van MBO Utrecht, is verkozen tot Uitblinker van MBO Utrecht. Op 9 oktober 2014 vertegenwoordigt Rosa MBO Utrecht tijdens de landelijke verkiezing van MBO Uitblinker van het jaar die wordt georganiseerd door de MBO Raad.

“Een uitblinker is een student die overal net een schepje bovenop doet. Niet alleen zet hij of zij alles op alles om de opleiding met succes te doorlopen en een diploma te halen, buiten school wordt ook actief gewerkt voor het behalen van het toekomstdoel,” zegt Maartje Terpstra van Lanen, opleidingscoördinator en docent van de Utrechtse Dansacademie.

Rosa is het voorbeeld van een mbo-studente met ambitie. Ze heeft grootste toekomstplannen en stelt alles in het werk om haar doelen te behalen. Haar droom is om later een eigen dansschool te openen. Hier wil ze danslessen geven aan kinderen én aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke of geestelijke beperking. “Ik merk dat veel dansscholen zich niet openstellen voor gehandicapte kinderen. Daarom zou ik later graag een eigen dansschool willen waar ook kinderen met een beperking hun passie kwijt kunnen.”

Rosa studeert dit jaar af aan de Utrechtse Dansacademie en vervolgt haar studie in Rotterdam. Ze is aangenomen bij Codarts voor de hbo-opleiding docent Dans.

Stemmen op Rosa Lens kan tot 2 oktober 2014 op de website www.ditismbo.nl 

Benieuwd naar Rosa? Bekijk de video over Rosa.

Deel deze pagina: