Demi is Talent van de Maand juni

Demi Sollie is gekozen tot het Talent van de Maand juni 2018. Dat maakte Margreet Rookmaker (voorzitter College van Bestuur) op woensdag 27 juni bekend. De feestelijke uitreiking was bij de opleiding Helpende zorg en welzijn bij het Warande Leren in Zeist.

Het nieuwe Talent van de Maand juni werd in het zonnetje gezet in het leslokaal van Warande wooncentrum In de Dennen, Arnhemse Bovenweg 20-78. “Dit had ik echt niet verwacht, maar ik vind dit heel leuk, ”zegt de 18-jarige student uit Leersum.

Talentvol

“Bij MBO Utrecht kijken we elke maand welke student/ klas bijzonder is in het kader van ons excellentieprogramma. Iedereen kan excellent zijn, maar je hebt elkaar altijd nodig om het beste van jezelf te geven en neer te zetten. Demi ontdekte al heel vroeg dat de opleiding Helpende zorg en welzijn bij haar past. De afgelopen maanden heb jij je bij het Warande Leren ontwikkeld tot een professional. Ik begreep dat je na deze studie bij de wooncentra een baan als Helpende niveau 2 krijgt. Jouw droom komt hiermee uit! Eén van de vijf pijlers van MBO Utrecht is ondernemend samenwerken. Alleen samen haal je het mooiste resultaat,” zei Margreet Rookmaker. Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Ook was er voor iedereen een fraaie petit four, koffie en thee.

Liefdevol

Het nieuwe Talent van de Maand juni is blij met de prijs. Ze koos bewust voor de opleiding Helpende zorg en welzijn bij het Warande Leren, want dit sluit mooi aan op haar eerdere studie. “Het lijkt mij leuk om straks ouderen te verzorgen en er voor ze te mogen zijn. Een wooncentrum heeft altijd personeel nodig en mij het lijkt mij een uitdaging om daar te werken. Ik vind het heel belangrijk dat je als medewerker liefdevol met oudere mensen omgaat die extra zorg nodig hebben. Over vijf jaar zou ik graag de opleiding op niveau 3 willen doen. Nu eerst ervaring in de zorg krijgen door te gaan werken op niveau 2! Hoe meer werkervaring je hebt, hoe beter,” zegt Demi Sollie.

Behulpzaam

“Demi is een voorbeeld voor andere studenten. Ze wil graag leren en staat open voor feedback. Ze is behulpzaam, werkt geordend en ze is er altijd. Ze is een betrouwbare, hardwerkende student die veel inzet toont. Demi is sterk in het samenwerken met anderen. Na haar diplomering wordt dat beloond met een baan bij Warande als Helpende niveau 2. In de groep is Demi een stille kracht die liever een beetje op de achtergrond blijft. Juist om die reden verdient ze het om een keertje op de voorgrond te staan,” zegt Erna Doornebosch, studieloopbaanbegeleider en docent.

Het Warande Leren

Bij het Warande Leren volgen de studenten hun onderwijs volledig in de praktijk in de wooncentra In de Dennen en Heerewegen in Zeist. Het onderwijsconcept is volgens het model van meester-gezel-leerling. Studenten lopen stage en gaan naar school in het leerbedrijf. Het Warande Leren is een samenwerkingsverband tussen Warande, MBO Utrecht en ROC Midden Nederland. De opleiding Helpende zorg en welzijn is een versneld traject van één jaar voor studenten die dit aan kunnen. Zij werken en leren vier dagen per week op een zorgafdeling en krijgen één dag per week les.

Deel deze pagina: