“Dit is beter dan alleen op je kamer zitten…”

“Geef mij maar Oudhollandse liedjes. Zo’n Franse chanson of een Engelse musical hoeft voor mij niet. Ik heb liever dat ik alles versta. Dat vindt iedereen hier het mooist, dat weet ik zeker. Kijk maar om je heen,”zegt de 77-jarige Corrie van Andel.

Samen met zo’n 40 anderen genoot de Utrechtse woensdagavond 28 oktober in de Grote Zaal van het woonzorgcentrum De Bijnkershoek van een avondje uit. MBO Utrecht bood de Maatschappelijke activiteit aan. “Dit is beter dan alleen op je kamer zitten. Nu hebben we wat leuks om naar uit te kijken. De zanggroep doet het goed. Dat liedje wat je nu hoort trekt me niet, maar de rest is leuk,”zegt Corrie van Andel.

A-capella groep INSTEAD
Het programma bestond uit twee optredens van a-capella groep INSTEAD. Bas Elders (van de ICT-afdeling) zong met zes anderen de longen uit zijn lijf met liedjes als De kat van ome Willem, Ja Zuster, Nee Zuster en Het is weer voorbij die mooie zomer. Na een korte pauze met hapjes en een glaasje fris kwam de a-capella groep nog een keer terug. De drie zangers en vier zangeressen deden er alles aan om het publiek te vermaken. Het repertoire viel in de smaak, want er werd regelmatig meegeklapt en gezongen.

Wandelvrijwilliger
Het woonzorgcentrum De Bijnkershoek is onderdeel van AxionContinu. Arjan Verhoef, medewerker Financiële administratie MBO Utrecht is die woensdagavond samen met zijn collega’s Jan Boer, Taco Louwsma en Derya Yasar aanwezig. Hij kwam door zijn vrijwilligerswerk bij de Bijnkershoek op het idee. “Ik ben hier op woensdagochtend wandelvrijwilliger. Dat vind ik leuk en waardevol om te doen. Ik las dat de Rabobank maatschappelijk betrokken ondernemen promoot. Dat kunnen wij als mbo-instelling ook, dacht ik.”

Enthousiast
“MBO Utrecht levert al jaren stagiaires aan dit woonzorgcentrum. Een maatschappelijke activiteit sluit naadloos aan bij onze maatschappelijke betrokkenheid en onze kernwaarden. Gelukkig waren Chantal Gerritsen-Bos (leidinggevende financiële administratie) en Bas Elbers (van ICT) direct enthousiast. Ook AxionContinu vond het een goed initiatief. Het is voor de bewoners een mooie onderbreking van het dagelijkse leven. Door hun hogere leeftijd kunnen ze soms geïsoleerd raken.” Hamza Kailani (83 jaar) geniet duidelijk van het optreden. Hij woont twee jaar in De Bijnkershoek. Leuk om vanavond eens andere mensen te zien. Gezellig! Het is weer eens wat anders dan mijn wekelijkse klaverjasclub.”

Een vervolg?
“Als onderwijsinstelling is het belangrijk dat je bij het opleiden van jonge mensen de verbinding tussen ouderen en jongeren maakt. Het optreden van INSTEAD is een mooie kans om de bewoners een gezellige avond aan te bieden. Als het aan ons ligt, is dit niet eenmalig. Ik denk dat MBO Utrecht nog veel meer in huis heeft. Het is leuk om te zien wat hieruit voortvloeit,”zegt Arjan Verhoef.

MBO Utrecht, woonzorgcentrum De Bijnkershoek

MBO Utrecht, woonzorgcentrum De Bijnkershoek

Deel deze pagina: