Docent Zorgacademie MBO Utrecht genomineerd

Leuk nieuws! Dineke van der Ven is genomineerd voor de Leraar van het Jaar Verkiezing 2015. De docent van de Utrechtse Zorgacademie vindt dit een hele eer.

In de afgelopen maanden konden studenten een leraar kiezen. Dineke kreeg bij MBO Utrecht vanuit de studenten veel positieve opmerkingen, waardoor zij bij de beste tien van heel MBO-landelijk is verkozen. De docent geeft les in verpleegkundige en verzorgende vakken, communicatieve vaardigheden en is SLB’er.

Samen

“Studenten zijn soms verbaasd dat we zoveel samen doen in de les. Natuurlijk betrek ik ze overal bij. Dat vind ik niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk bij het volgen van een beroepsopleiding. Samen bereik je de beste resultaten. Ik weet als geen ander welke eisen de beroepspraktijk aan jongeren stelt, want ik heb meer dan dertig jaar in de zorg gewerkt. Ik probeer mijn liefde voor dit prachtige vak over te brengen.”

Feedback

“Ik vind het logisch dat je als docent feedback krijgt. Daar geniet ik van, ik wil altijd in verbinding zijn met de klas. Zo werkt lesgeven! Ik doe mijn best om aan te voelen wat studenten nodig hebben om zichzelf verder te ontwikkelen en te groeien. Ontwikkelen is niet voor niets een werkwoord,” zegt Dineke van der Ven.

Supertrots

Teammanager Judith Veltman van de Gooise en Utrechtse Zorgacademie is supertrots op de nominatie. “Dit is een groot compliment voor ons als team. Ook bevestigt het onze visie dat de samenwerking en koppeling met de beroepspraktijk bij onze opleiding en onze docenten gewaardeerd wordt door studenten. Dat we nu weer bij de beste tien van heel MBO-landelijk zitten, is heel bijzonder. Die prachtige beoordeling komt rechtstreeks van onze studenten! Wat een leuke opsteker voor ons team.”

Strijd

De strijd om de titel Leraar van het Jaar 2015 barst de komende maanden los. Alle kandidaten krijgen een aantal opdrachten die ze moeten inleveren. We houden jullie op de hoogte. Kijk voor meer informatie op www.dagvandeleraar.nl

 

Dineke-vd-Ven

Deel deze pagina: