Docenten en studenten op missie in Ethiopië – volg hen op de voet

In Ethiopië – update 21 oktober 2015
Het team van studenten en docenten is ondertussen al een week in Ethiopië, waar zij vooral kennis hebben gemaakt met de bevolking en de cultuur. De afgelopen week hebben zij zich vooral ingezet voor de stichting DIRES House Of Sport. Het ging hierbij om het verzorgen van sportlessen voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Dit gebeurde in samenwerking met lokale Ethiopische docenten die zelf ook een lichamelijke beperking hebben.

Wat de studenten vooral opvallend vinden is dat zowel de kinderen als jongeren, materialistisch gezien, weinig in hun bezit hebben, maar dat zij gelukkig zijn met hetgeen wat zij hebben. Het team kijkt uit naar wat de komende dagen nog gaan brengen. Wij zijn benieuwd! Wordt vervolgd…

Events&Go MBO Utrecht

Events&Go MBO Utrecht

Events&Go MBO Utrecht

Events&Go MBO Utrecht

Events&Go MBO Utrecht

Events&Go MBO Utrecht

Over het project – update 20 oktober 2015
Eerder vertelden wij jullie over vier studenten van de Event Academie, die bezig waren met het organiseren van een reis naar Ethiopië voor kinderen met een beperking. Simone Spaans, Lizan Boerhof, Wies Bekker en Doris Hoefnagels wisten de reis te organiseren met onder andere Respo International en namen elf enthousiaste studenten van de Utrechtse Zorgacademie en Sportacademie Utrecht mee.

Wat staat er op de agenda? Tijdens het verblijf in Ethiopië zullen de studenten diverse scholen, projecten en andere aan het vakgebied gerelateerde organisaties en instellingen bezoeken. Zo zullen de studenten van de Utrechtse Zorgacademie zich inzetten voor kinderen en jongeren met verschillende beperkingen. Reisorganisatie Landstede Buitengewoon Reizen is verantwoordelijk voor het hele reisprogramma.

Het vertrek op zondag 18 oktober
Zondag 18 oktober was het eindelijk zover. Na alle voorbereidingen en maanden lang keihard werken vertrok de groep vanuit luchthaven Schiphol richting de hoofdstad Addis Abeba. Foto’s zijn hieronder te vinden.

Wordt vervolgd!

Events&Go MBO Utrecht

Events&Go MBO Utrecht

 

Deel deze pagina: