Drie 3FM Serious Talent voor HBA acts

Er zijn drie nieuwe 3FM Serious Talents bekend gemaakt en dat zijn alle drie HBA acts of oud HBAers. Een mooie prestatie van deze acts.

The Brahms.
Deze act studeert binnenkort af en gaat hun laatste show als studenten van de HBA doen op EXF aanstaande 18 juni. The Brahms is ontstaan op de Herman Brood Academie en staat garant voor een mix van Afrikaanse grooves en dansbare indiepop. Na het winnen van de Utrecht Popprijs in 2014 begon de band met het opnemen van hun eerste EP. Dat deed ze in samenwerking met Huub Reijnders in de Wisseloord Studios. Twee jaar later op 3 maart 2015 was ze daar eindelijk: de debuut EP Meraki. Dit betekent zoiets als waar je al je energie, moeite, hart en ziel in hebt gestopt. Toepasselijke titel dus!

The Brahms
Foto: Vincent Boon

WOOT.
Terug van weggeweest. Bassist Sebastiaan Simoen deed in 2013 eindexamen met deze band. De band heeft een nieuw jasje aangetrokken. WOOT bestaat uit het drietal Tobias Wolring (zang, gitaar), Sebastiaan Simoen (basgitaar) en Thijs van Teijlingen (drums). In 2011 wonnen zij de Grote Prijs van Nederland en dat opende deuren: de band wist zich hierdoor al in de kijker te spelen op festivals als South By Southwest (SXSW, Austin Texas), Reeperbahn en Crossing Border Eurosonic. Maar ondanks al dit succes, besloten ze om een nieuwe koers te varen.

WOOT
Foto: Jaanika Jüris

Digitzz.
Foto: Ilja Meefout
Na diverse omzwervingen heeft Nigel Williams (Digitzz) zijn roeping gevonden: rappen. Hij studeerde in 2012 af aan de Herman Brood Academie. Tot zijn dertiende voetbalde hij bij Jong Oranje, maar hij moest noodgedwongen stoppen vanwege een zware blessure. En wat doe je als een droom in duigen valt? Een nieuwe najagen natuurlijk! Digitzz bracht daarom in 2013 zijn debuut EP The Jam uit, die hem supportshows bij onder andere Gers Pardoel en Chef’Special opleverde. Nu is het tijd voor zijn tweede EP: (Thank God It’s) Froday.

Ilja Meefout
Foto: Ilja Meefout

Deel deze pagina: