Dylan Heldenbergh in top 10 Verkiezing Leraar van het jaar 2017

Dylan Heldenbergh is geëindigd in de top 10 van de Verkiezing van Leraar van het jaar 2017 in de richting mbo. Hij kreeg veel positieve reacties toen dit bekend werd. Collega’s en studenten van de Utrechtse Zorgacademie zijn heel trots op ‘hun’ Dylan.

“Ik voel me heel erg vereerd dat studenten de tijd en moeite namen om op mij te stemmen. Ik kreeg de hele dag complimenten en een T-shirt waarop veel leuke, lieve dingen staan,” vertelt de 26-jarige Utrechtenaar.

Niet verder in de race
Dylan mag helaas niet door omdat hij nog instructeur is. “Dat klopt, maar dat wist ik. Ik werk sinds 2015 als instructeur bij de Utrechtse Zorgacademie en geef daar de vakken Engels en Media Wijsheid. Ik begin in 2018 aan het traject om mijn docentenbevoegdheid PDG te halen (Pedagogisch Didactisch Getuigschrift). Ik vind het extra leuk dat de studenten het waarderen dat ik voor de klas sta.”

Trots op Dylan
Melissa van Ree, Margit van der Bijl en Danique Veldhuizen volgen de opleiding Verpleegkunde. De  derdejaars studenten zijn supertrots op hun docent. “Wij hebben op hem gestemd, omdat hij enthousiast, leuk en gezellig is. Hij geeft met veel plezier les en staat altijd open voor interactie met ons. Door zijn leeftijd weet hij wat wij meemaken en hoe het is om student te zijn. Hij wil altijd het beste voor iedereen,” zegt Margit van der Bijl (19 jaar). “Die plek in de top 10 is welverdiend,” vindt Danique Veldhuizen (18 jaar). “Dit is een goede docent. Niet alleen door zijn humor, maar hij kan zich ook goed in ons verplaatsen. Als je extra hulp nodig hebt, dan krijg je dat.” vertelt de student.

Meer dan verdiend
Ook Melissa van Ree (20 jaar) vindt de nominatie verdiend. “Dylan is heel erg betrokken bij de studenten en dat maakt hem uniek. Hij geeft je het gevoel dat je alles bij hem kwijt kunt en hij is er als je hem nodig hebt. Toen ik in het eerste jaar zat, gingen wij met de klas naar het Bartiméus (specialist voor slechtziende en blinde mensen). Toen ben ik gillend aan zijn hand door de donkere blinde kamer gerend. Dat zal ik nooit vergeten, we hebben het er soms nog over,” lacht de student.

Genomineerd
De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoörporatie die jaarlijks leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren oproept hun favoriete leraar op te geven. Dat is mogelijk voor het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs

Deel deze pagina: