Mijn eerste schoolweek bij MBO Utrecht

De nieuwe studenten hadden vorige week hun introductieweek bij MBO Utrecht. Alle academies hadden een leuk introductieprogramma voor de eerstejaars bedacht. Van een mega bellenblaas en stormbaan tot een bezoek aan Fort Vechten, een speurtocht door Utrecht, een kamp en excursies naar bedrijven.

Plezier
Bij de Academie voor Welzijn stond de introductieweek in het teken van plezier, kennismaken en het regelen van praktische zaken. Na het kennismaken met de klas konden de eerstejaars een stormbaan bestormen. Ook was er een mega bellenblaas en een ‘Crazy MBO speurtocht’ door het centrum van Utrecht. Daar moesten de studenten allemaal gekke opdrachten uitvoeren. De introductieweek was georganiseerd door ons eerstejaars team.

Teamwork
Bij de Sportacademie vond Marijn van den Broek (17 jaar uit Harmelen) de drie introductiedagen heel leuk. “We kregen een paar opdrachten en fitnessoefeningen die zwaar waren. Het was best intensief. Door de opdrachten leer je goed samenwerken met je groepje. De speurtocht door Utrecht was het leukst, want zo leer je de stad kennen. Sport is mijn ding. Daarom heb ik gekozen voor de Sportacademie Utrecht. Ik wil later sportmasseur worden,” zegt de eerstejaars.

Op excursie
Bij de Academie voor Techniek kregen de eerstejaars een afwisselende introductieweek. Ze gingen op excursie bij verschillende bedrijven. De Bouwkunde klassen keken rond bij het Leidsche Rijn Centrum, ASR, CU2030 Utrecht en Heijmans. De Infra studenten waren bij ProRail en de klassen van Robotica en Engineering namen een kijkje bij Blueprints of Nedal Aluminium. Een andere schooldag begon met een Nieuw-Zeelandse HAKA. Daarbij probeer je je tegenstander al dansend te imponeren. Ook was er een workshop plannen en organiseren. Duurzaam is in. Dus gingen alle nieuwe studenten aan de slag met het maken van een duurzaam ontwerp. De introductieweek eindigde met een sportdag wat neerkwam op lekker voetballen samen.

Mooi!
Bij de Academie voor Economie en Ondernemen gingen alle eerstejaars bij hun introductieweek naar fort Vechten. Daar beleefden ze een mooie dag vol uitdagingen. Bij de Utrechtse Zorgacademie was het eerstejaarskamp in Hierden een groot succes.

Deel deze pagina: