EindeXamenFestival Herman Brood Academie

logo herman brood academie

onderdeel-van-mbo-utrecht

Studeren aan de Herman Brood Academie betekent na 3 jaar afstuderen als professioneel artiest, manager of podium- en studiotechnicus. De artiesten zwaaien af tijdens spetterende optredens op het inmiddels beroemde jaarlijks terugkerende driedaagse EindeXamenFestival EXF in EKKO (Utrecht). Van singer-songwriters tot drums, bas, gitaar en toetsen en zelfs danceproducers. Allemaal wisten ze de afgelopen jaargangen de EKKO 3 dagen achtereen stampvol te krijgen.

Zoals ieder jaar studeert een bijzondere lichting nieuwe artiesten af. Stuk voor stuk professionals van wie een aantal al hun sporen hebben verdiend in de muziekindustrie. Zo werd het debuutalbum van Mister and Mississippi in februari al uitgeroepen tot 3FM Album van de Week. Op 18 april sleepte Mister and Mississippi ook nog de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer in de wacht. Daarnaast werd hun nieuwe single ‘Same Room, Different House’, onlangs uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Mister and Mississippi, WOOT en vele anderen

Ook de jongens van WOOT uit Den Haag zullen officieel afstuderen tijdens EXF op 29 mei. WOOT heeft inmiddels een hoop internationale optredens achter de rug op prestigieuze festivals zoals SXSW in Austen, Texas, Crossing Border Festival en Walk the Line. In 2011 wonnen ze de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie alternative-/rock.

Het EindeXamenFestival van de Herman Brood Academie vindt plaats in EKKO op 28, 29 en 30 mei.

Over de Herman Brood Academie (HBA)

De Herman Brood Academie (HBA) startte in 2006 met de opleidingen Artiest en Podium/Studiotechniek en is gevestigd aan de Bontekoelaan 1 in Utrecht. Tijdens hun studie leren studenten hun muzikale eigenzinnigheid en creativiteit te combineren met een sterke ondernemersgeest, waardoor zij een positie in de Nederlandse popsector kunnen verwerven. Dit concept bleek zeer succesvol en de HBA groeide uit tot een nationaal bekende opleiding voor popmuziektalenten uit het hele land (o.a. Lisa Lois, Mr Polska, Brownie Dutch en Tim Knol).

De ambitie om alle werkvelden binnen de popmuziekindustrie in huis te hebben, leidde in 2009 tot een nieuwe studierichting: Management Popmuziek. Het docententeam bestaat tegenwoordig uit 60 professionals, die ook zelf actief zijn in de muziekindustrie. Naast alle mogelijke samenwerkingsverbanden, zowel binnen school als daarbuiten, onderscheidt de opleiding zich door een productieve en creatieve werksfeer onder studenten. De HBA maakt dit onder meer mogelijk via Toasted, het leerbedrijf van de HBA en Lola, het entertainmentbedrijf. De HBA is onderdeel van MBO Utrecht

 

Deel deze pagina: