Eindvoorstelling Utrechtse Dansacademie knisperend fris

Eindvoorstelling-Utrechtse-Dansacademie

Utrecht, 2 juli 2015

Iedereen werkte de afgelopen weken op de Utrechtse Dansacademie van MBO Utrecht ontzettend hard om op 30 juni en 1 juli een geweldige eindvoorstelling neer te zetten. Studenten, docenten en choreografen trokken alles uit de kast om Puur, wat anders te laten knallen. Dat lukte, want het publiek in theater De Kom in Nieuwegein reageerde enthousiast.

“Onze 76 studenten dansten bij de drie voorstellingen als echte professionals. Al dat harde werk is beloond met een prachtig resultaat. Het publiek kon achteroverleunen voor een avond vol vermaak,” zegt opleidingscoördinator Maartje Terpstra van Lanen. De fusion aan stijlen sprong eruit in de stukken De appel valt nooit ver van de boom (jazz, door Ester Prijs), Radiolagie (urban, door Remy Vetter, bekend van So You Think You Can Dance) en Shifting The Paradigm Paradox (controversieel, door Maartje Terpstra van Lanen) en The Bridge (modern, Uri Eugenio, genomineerd voor de Zwaan 2014 voor meest indrukwekkende dansprestatie).

Fris
De Utrechtse Dansacademie heeft zichzelf in het afgelopen schooljaar zichtbaar verbeterd. “Onze filosofie is dat we de juiste kwaliteitsinput leveren en beter op het werkveld inspelen. Die knisperende frisheid zie je terug in onze nieuwe website, op de social media en in de energie op de academie. Deze opleiding richt zich op Jazz, Klassiek en Moderne dans. Sinds kort bieden we ook Urban aan. Je moet hier alles kunnen halen wat je later als danser of dansdocent nodig hebt. Naast technische vaardigheden leer je om ondernemend te zijn en jezelf te promoten en te verkopen. We doen er alles aan om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op de harde danswereld.”

Footprint
De opleidingscoördinator benadrukt dat ze het een hele eer vindt om het talent van de student verder te mogen ontwikkelen. “Er wordt zoveel van ze gevraagd, maar ze doen het gewoon. Ik ben zo trots op hun houding en incasseringsvermogen! Ik hoop dat onze studenten geïnspireerd raken om hun leven te veranderen, maar dat kan alleen als je daar open voor staat. Hier ontdek je in drie jaar je talenten en wij helpen je om deze bewust in te zetten. Onze eindvoorstelling is een footprint waar de UDA nu staat.”

Gedreven
Studente Aoife Murphy danst tijdens de eindvoorstelling op hoog niveau. Ze valt op door haar gedrevenheid, techniek, passie en uitstraling. De studente vindt het mooi dat de docenten zo bezig zijn met het ontwikkelen van ieders talent. “Het is op school altijd gezellig en iedereen kent elkaar. Het voelt als familie. Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam, was ik best onzeker. Ik merk dat ik in korte tijd een stuk zelfverzekerder ben geworden. Ik wens hierna door te studeren aan het HBO. Ik ga later lesgeven in mijn eigen dansschool,” aldus Aoife.

Deel deze pagina: