Herman Brood Academie viert tienjarig bestaan in Paradiso

Schermafbeelding 2016-05-11 om 14.13.58

In september 2016 bestaat de Herman Brood Academie tien jaar. Om dit jubileum te vieren organiseert de muziekopleiding op zaterdag 10 september een eigen festival in Paradiso Amsterdam. Het programma zal uitsluitend uit acts van (oud)studenten bestaan en zal tot diep in de nacht duren. Met een programmering in beide zalen worden de meest succesvolle HBA-acts van de afgelopen jaren gepresenteerd. De eerste bevestigde namen zijn Mister & Mississippi, Birth Of Joy, dj Luuk van Dijk en singer-songwriter Emil Landman. Kaarten kosten 12,50 euro ex lidmaatschap en gaan vanaf vrijdag 13 mei in de voorverkoop. De komende tijd wordt stapsgewijs het volledige programma aangekondigd.

De opleiding, onderdeel van MBO Utrecht, ging in 2006 van start met praktijkgericht muziekonderwijs voor pop/rock en hiphop. Inmiddels zijn er meerdere studierichtingen toegevoegd, zoals podium- en studiotechniek. Ook dance producers en muziekmanagers vinden er tegenwoordig hun plek.

Zowel in 2015 als 2016 kreeg de Herman Brood Academie in Elseviers keuzegids het predicaat “Topopleiding”. Alumni zijn naast de eerdergenoemde namen onder andere Taymir, Rondé, The Brahms, Boaz vd Beatz, Nielson, Mr. Polska en Martin Garrix.

Deel deze pagina: