Hoe maak je een studiekeuze? Check Tom’s verhaal

In het begin
“Mijn keuze ging heel makkelijk en bijna vanzelf. Ik was 16 toen ik klaar was met mijn vmbo-t. Ik wilde iets met mensen en zorg. Vanwege mijn spitsvoet (Tom kan zijn voet niet goed afwikkelen en heeft af en toe moeite met lopen, red.) moest ik vroeger af en toe naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor bijvoorbeeld controles. Wanneer ik daar dan in de wachtkamer zat en ik om mij heen keek, zag ik allemaal leeftijdsgenootjes die er nog slechter aan toe waren dan ik. Vanaf dat moment besefte ik wat voor een geluk ik eigenlijk had vergeleken met hen en wilde ik kinderen met een beperking helpen.”

Hoe maakte je uiteindelijk de beslissing om voor deze opleiding te kiezen?
“Het willen helpen is mijn grootste drijfveer geweest om de zorg in te gaan en toen ik twee, bijna drie jaar geleden een open avond van MBO Utrecht bezocht, sprak de opleiding Medewerker maatschappelijke zorg mij gelijk aan. Het klikte en voelde vertrouwd. Niet in alle klassen zitten veel jongens, maar ik kan het goed met de meisjes vinden.”

En zit je nu op je plek?
“De band die je met cliënten opbouwt is fantastisch en ik ben dan ook blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. De docenten zijn persoonlijk, als ik bijvoorbeeld op vrijdag vertel dat ik in het weekend iets leuks ga doen, vragen ze maandag hoe het was. Ik kijk enorm uit naar mijn stage op een woongroep voor mensen met een beperking. Doordat ik dan dag-, nacht- en weekenddiensten draai kan ik ontdekken hoe dat is. Het is fijn om er voor mensen te zijn.”

Hoe maak je een studiekeuze, tom vertelt, MBO Utrecht

Deel deze pagina: