Een Ict’er is veel creatiever dan mensen denken

Economie_Handel_p12

Een aantal eerstejaars van de ICT-Academie heeft onlangs de website voor de Studentenraad van MBO-Utrecht ontwikkeld. “Deze jongens kunnen vanaf 0 programmeren. En dat gaat aanzienlijk verder dan plakken en knippen op de computer. Het schrijven van computercodes is een vak apart.“Pieter Damen is docent Engels bij de ICT-Academie. Alle opleidingen zitten bij elkaar op de tweede etage van de Columbuslaan. “Dat is praktisch en prettig. Iedereen kan ons tussendoor aanschieten.” Het team bestaat uit twintig mensen, onder wie vijftien docenten.

Documenteren
“Wij hameren erop dat ze tijdens hun opleiding goed leren documenteren. Dat is wezenlijk bij het maken van een functioneel- en technisch ontwerp. Als ICT’er moet je de wensen van de opdrachtgever vertalen in je ontwerp. Eén van de eindprojecttaken gaat over drie reisbureaus met drie Operating Systems. Welke creatieve oplossing heb je om die met elkaar te laten communiceren? De toekomstige programmeurs van websites, games en applicaties, hoe gaan die om met alle verschillende platforms waarop hun werk bekeken wordt. Een ICT’er moet creatiever zijn dan gemiddeld. Wij stimuleren dat ze net even wat verder denken. Dat is belangrijk als ze doorstromen naar een Hbo-opleiding.”

Nieuwe media
De ICT-Academie geeft ook Cisco-cursussen op de officieel erkende Cisco Academy. Bij de opleiding ICT Beheerder of Netwerkbeheerder krijgen de studenten dankzij speciale modules een stevige theoretische basis over netwerken. Verder werkt het team op dit moment hard aan de ontwikkeling van de nieuwe opleiding Smartmedia.“Over enkele jaren stappen bedrijven en scholen af van de traditionele systeemkasten, beeldschermen en toetsenborden. Alles gaat in de richting van tablets, smartphones en werken in the Cloud,” legt Pieter Damen uit. Verder wordt Educloud ingevoerd en gaan medewerkers en studenten over op Office 365.

De ICT-Academie heeft de BOL-opleidingen:
-ICT-Beheerder (niveau 4, 4 jaar);
– Medewerker beheer ICT (niveau 3, 3 jaar);
– Medewerker-ICT (niveau 2, een jaar);
– Applicatie- en mediabeheer (niveau 4, 4 jaar).

 

Deel deze pagina: