Jeroen van der Plas van MBO Utrecht bij Nederlands kampioenschap Office Microsoft

Helaas viel Jeroen van der Plas afgelopen vrijdag net buiten de prijzen, maar de student kijkt terug op een fantastische ervaring. Hij deed mee aan het NK Microsoft Office 2015.“Daar kunnen we trots op zijn bij MBO Utrecht, want ik heb de top twintig van Nederland gehaald,” zegt de eerstejaars.

De 22-jarige student uit Utrecht zit in het eerste jaar van de opleiding ICT-en mediabeheer. Hij deed op school examen in Excel en haalde het  Microsoft Office Specialist-certificaat. Hij haalde toen de hoogste score van zijn school en zette de snelste tijd neer.“Dit Nederlandse kampioenschap was een mooi kansje om achter de schermen bij Microsoft te kijken. Ik heb veel steun gehad van mijn docent, door hem was er een relaxte sfeer. Ik vond het geweldig.”

Naar Dallas
In totaal deden vierduizend studenten uit het voortgezet onderwijs en het MBO uit het hele land mee. Drie studenten uit de provincie Utrecht haalden de beste resultaten van hun school. Dit waren naast MBO Utrecht, leerlingen van Anna van Rijn en het Hoornbeeck College. Samen met achttien anderen streden zij op 5 juni voor een ticket naar het Microsoft Office World Championship. Alleen de nummer één gaat van 9 tot en met 12 augustus naar Dallas, Texas. Aan het wereldkampioenschap in Amerika doen studenten uit 130 landen mee.

ICT-vaardigheden
Er waren dit jaar veel meer deelnemers bij de voorronde van het NK dan in 2014 (toen circa 800).“Scholen willen de ICT-vaardigheden van hun leerlingen verbeteren en bieden steeds meer mogelijkheden tot ICT-certificering aan. Een wereldwijd erkend certificaat staat goed op je CV,” zegt Jeroen Borgsteede, directeur Slim.nl. Deze ICT-webwinkel is exclusief voor scholieren en medewerkers in het voortgezet onderwijs en MBO. Slim.nl geeft gratis cursussen voor het verbeteren van ICT-vaardigheden.

NK-office-mboutrecht

Deel deze pagina: