JOB-tour op bezoek bij MBO Utrecht

“De meeste studenten vinden lesblokken van twee uur best lang. Daarom adviseren wij de bestuurders van MBO Utrecht om kortere tijden in te voeren. Dan heb je meer tijd om je op te laden en neem je in de klas meer informatie op.”

Dat concludeert de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) afgelopen dinsdag 15 november bij hun bezoek op Australiëlaan 25. De JOB hield ter plekke een enquête en kantinetest onder de aanwezige studenten. De vragenlijst was een ludieke actie om wat meer feeling te krijgen met scholen. De organisatie gaat jaarlijks naar een aantal MBO’s om in contact te komen met studenten.

JOB tour

Promoten
“Het doel van ons bezoek was onze organisatie promoten, bijpraten met de Studentenraad en luisteren naar de vragen of klachten van studenten. Wij willen graag weten wat hier speelt en daar kom je alleen maar achter als je dat van de jongeren zelf hoort. Weet je dat iedereen jullie conciërge Olaf leuk vindt?” zegt bestuurslid Thijs Tempel.

JOB tour

Enquête onder studenten
Het gesprek met de Studentenraad had betrekking op de resultaten van de landelijke JOB-monitor. Dit is het grootste tevredenheidonderzoek onder studenten in Nederland. Dit voorjaar bleek wat MBO’ers in heel Nederland van hun opleiding en school vonden. Wie tijdens het bezoek van de JOB een soortgelijke enquête invulde, werd beloond met een gratis blauwe suikerspin. Daarnaast mochten studenten ook propjes met tips en tops in de JOB-basket gooien. De uitslag koppelen we terug aan de Studentenraad.”

JOB Tour

Meedenken met het beleid
Margreet Rookmaker (voorzitter College van Bestuur) verwelkomde de vier gasten van de JOB. “Margreet heeft in een gesprek met de JOB gepleit voor een grotere rol van de Studentenraad en het belang van hun ‘meedenkrecht’. Ze ziet graag dat de Studentenraad in een vroege fase bij het maken van beleid betrokken wordt. Een andere suggestie was om de JOB-monitor iets kleiner te maken, voor een betere kwaliteit van de uitkomst. “De mening van studenten helpt om onze opleidingen nog beter te laten aansluiten op hun wensen en toekomst”, legt Marian Everhardt uit. Zij was die dag als begeleider aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Deel deze pagina: