Jong voetbaltalent wil mbo-opleiding afmaken

“Ik droom al jaren over een leven als profvoetballer. Ik hoop dat ik over vijf jaar aanvaller bij Manchester United of Real Madrid ben. Als je wilt dat jouw dromen uitkomen, moet je er 100% voor gaan. Ronaldo is mijn grote voorbeeld. Toch ben ik in september begonnen met de mbo-opleiding Verkoopspecialist. Ik zie school als een tweede optie, want je weet nooit wat er in de sport gebeurt.”

Mohamed Mallahi vertelt dat zijn hele klas jaloers op hem is. Zeker nu ze weten dat het 16-jarige Utrechtse voetbaltalent bij de jeugdopleiding van FC Utrecht zit. Ook is hij opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal onder 17 jaar. Zo ging hij in september 2016 tien dagen naar het vierlanden toernooi in Duitsland.

img_20160918_234443

Gaaf
“Die internationale wedstrijd was gaaf. Ik weet dat ik goed voetbal, maar het is zo mooi als je op een hoger niveau speelt. Je leert speltechnisch zoveel nieuwe dingen. Als je een doelpunt scoort, geeft dat het hele team een goed gevoel. In de klas leefde iedereen met me mee. Ze vinden het mooi dat ik dit doe. Ik zou me zelf geen leven zonder voetbal kunnen voorstellen,”zegt de student.

Discipline
Toch is het niet alleen rozengeur en maneschijn, want Mohamed maakt hele lange dagen. Hij gaat doordeweeks meestal tot half een naar school. Vier dagen per week traint hij ’s middags uren bij FC Utrecht. De combinatie van voetbal en opleiding is best pittig. “Het is discipline, discipline en je moet alles zelf goed bijhouden. Gelukkig krijg ik veel hulp, aandacht en praktische tips van mijn mentor. Thuis steunt mijn moeder mij door dik en dun. Mijn familie is supertrots op me.”

Huiswerklijst
Uiteraard is zijn mentor/Studie Loopbaan Begeleider (SLB’er) Zineb Serrhini trots op haar jonge sporttalent. “Ik vind het heel knap dat Mohamed zijn prioriteiten stelt. De opleiding Verkoopspecialist duurt twee jaar. Hij werkt hard en ligt goed in de groep door zijn positieve houding. Ik heb contact met zijn moeder en de studiebegeleider van de KNVB. Ik hoop dat hij weet dat hij altijd bij mij aan de bel kan trekken als dat nodig is. Of bij de andere docenten. Ik ben erg trots op hem,”vertelt de mentor.

screenshot_2015-11-15-14-05-03-1

Deel deze pagina: