Kick-off event BIZZ Talent

Geslaagd kick-off event BIZZ Talent programma

MBO Utrecht en de Utrechtse Ondernemersacademie kijken terug op een geslaagd kick-off event van het BIZZ Talent programma. Wethouder Mirjam de Rijk heeft op dinsdag 14 januari 2014 bij MBO Utrecht het officiële startsein gegeven voor het unieke BIZZ Talent programma. Veertien enthousiaste mbo-studenten met talent, passie en ambitie voor ondernemen volgen dit onderwijsprogramma en zetten tijdens hun studie een eigen bedrijf op. Als openingshandeling onthulde de wethouder het BIZZ Talent logo. “Met dit programma kun je zelf je dromen waarmaken. Bepaal waar je goed in bent en wat jij belangrijk vindt. Ga hiermee aan de slag, dan word je succesvol!” was daarbij haar boodschap voor de ondernemers in spé.

Tijdens de kick-off presenteerden de mbo’ers hun ondernemersidee. Een deskundige jury bestaande uit Carol Lemmens (Twynstra Gudde), Mirjam de Rijk (wethouder Gemeente Utrecht) Nadine Bongaerts (Kairos Society) en Adri van der Wind (MBO Utrecht) beoordeelde de pitches. De jury koos Kariem Shatia met zijn bedrijf van zeer luxe herensokken als winnaar van de pitch-wedstrijd. “Ik ga een luxe sokkenlijn ontwikkelen waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste kwaliteit, bijvoorbeeld Egyptisch katoen. Je kan de sokken laten borduren met je eigen initialen. De sokken worden aangeboden in een luxe geschenkverpakking en verkocht in winkels waar men ook  maatpakken verkoopt.

”Bij hem klopte het gehele plaatje: bedrijf, passie, persoonlijke optreden en presentatie. “Ik ben heel trots dat ik de pitch heb gewonnen en had het echt niet verwacht. Ik ga ervoor!”, aldus Kariem.

Deel deze pagina: