Lancering Budget Challenge Workshop door rapper Jebroer bij MBO Utrecht

De succesvolle muzikant/songwriter Jebroer en Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) werken samen voor het Project Budget Challenge. Het initiatief om met mbo-studenten in gesprek te gaan over schulden en vooral hoe deze voorkomen kunnen worden, is afkomstig van WWJB. Jebroer heeft in samenwerking met producer Boaz van de Beatz een nummer tot stand gebracht speciaal voor deze workshop inclusief bijbehorende videoclip. Het nummer werd vanmiddag tijdens bij MBO Utrecht geïntroduceerd door Jebroer zelf.

De workshop startte met een film met daarin portretten van jongeren met diverse soorten schulden, waarover in de klas werd nagepraat. Vervolgens categoriseerden studenten uitgaven en inkomsten in een kasboek. Ook deden ze een test waarbij ze hun koopgedrag in beeld kregen en ze formuleerden eigen vuistregels om zo nodig hun koopgedrag bij te stellen. De workshop wordt in de ‘Week van het Geld’ gegeven aan meer dan 1400 studenten, in samenwerking met NVVK en KBvG. Het project is mede mogelijk dankzij een subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Jebroer schreef een track speciaal voor de workshop, om jongeren te helpen onthouden dat je niet al je geld hoeft uit te geven om te weten wat je waard bent. Hij is enthousiast over de samenwerking: “Ik heb het zelf vroeger ook niet heel makkelijk gehad en had schulden. Ik wil de jongeren meegeven dat je je eigen pad moet volgen en zelf aan het werk moet om wat van je leven te maken. Als ik het kan, kunnen zij het ook!”

Na afloop van de workshop gaf Jebroer een kort optreden in een bomvolle aula van MBO Utrecht. Hij werd aangekondigd door Margreet Rookmakers, Voorzitter van College van Bestuur van MBO Utrecht. Na het optreden nam Jebroer de tijd om uitgebreid op te foto te gaan en posters te signeren.

Bekijk hier de clip van het nieuwe nummer van Jebroer in samenwerking met Anouk Hendriks.

Fotografie: Paul van der Klei

PaulvanderKlei_255 PaulvanderKlei_259 PaulvanderKlei_262 PaulvanderKlei_269 PaulvanderKlei_270 PaulvanderKlei_276 PaulvanderKlei_279 PaulvanderKlei_281 PaulvanderKlei_282 PaulvanderKlei_287 PaulvanderKlei_301 PaulvanderKlei_303 PaulvanderKlei_308 PaulvanderKlei_318 PaulvanderKlei_323

Deel deze pagina: