Marco’s eerste jaar bij MBO Utrecht

Over een tijdje is het voor jou ook zover: je start met jouw mbo-opleiding. Of je nu van vmbo, havo of een andere richting komt, voor iedereen is beginnen met een nieuwe opleiding een verandering. Bij elke opleiding ziet het eerste jaar er anders uit. Marco heeft net zijn eerste jaar van Sport- en bewegingsbegeleider afgerond en kijkt terug.
“Het eerste jaar van mijn opleiding (Sport- en bewegingsbegeleider) start met een introductieweek. Deze wordt georganiseerd door de tweedejaars studenten. Aan de hand van spellen leer je iedereen die met de opleiding start beter kennen.”“Aan het einde van de introweek hoor je in welke klas je zit. En dan ga je ook opdrachten doen met je klas en leer je elkaar kennen. Ik heb hiervoor zeven jaar in het buitenland gewerkt en ben dus wat ouder dan de anderen. Het maakte niet uit dat de meeste klasgenoten veel jonger zijn dan ik, iedereen wil graag deze opleiding doen en dat schept een band. Ik vind het fijn dat je bij ons een buddy in de klas krijgt. Je kunt elkaar helpen en als je ziek bent geeft je buddy door wat het huiswerk is. Gedurende het eerste jaar loop je al stage.”

“Het meeste wat mij is bijgebleven van mijn eerste jaar is mijn klas. Die was ontzettend hecht. Iedereen kon zichzelf zijn. Mijn SLB’er is ook geweldig; hij bleef mij motiveren en stond het hele jaar voor ons klaar. Na het afronden van niveau 2 doe ik nu niveau 3 omdat ik erg enthousiast over de opleiding ben.”

Deel deze pagina: