Mbo Horeca

Vind jij het leuk om met mensen om te gaan? Weet je hoe je gasten moet ontvangen en hen tevreden moet stellen? Dan is een opleiding in de richting mbo Horeca misschien wel wat voor jou.

Bij de opleiding mbo Horeca word je voorbereid op een baan bij een hotel of restaurant. Je zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen. Je bereidt dranken en serveert eten. Voor jou is het belangrijk dat gasten het naar hun zin hebben. Doordat je bij MBO Utrecht veel praktijkervaring opdoet, ga je als een goed opgeleide professional aan de slag.

Mbo horeca

Wat leer je bij de opleiding mbo Horeca?

Met de opleiding mbo Horeca krijg je een goede basis in gastvrijheid. Je leert hoe je gasten ontvangt en hoe je je opstelt tegenover hen. We leren je hoe je dranken bereidt en gerechten serveert, hoe je voorraad bijhoudt en hoe je bestellingen maakt. Samen werken we ook aan je commerciële houding. Verder leer je verschillende moderne talen zoals Duits en Spaans. Hierdoor kun je klanten goed te woord staan. Er is op school ook aandacht voor de toeristische sector.

Met de opleiding mbo Horeca leer je hoe het is om te werken in een restaurant, hotel of bar. Je leert het vak op school, maar vooral in de praktijk via projecten en stages.

Leren in de praktijk

Bij de opleiding mbo Horeca leer je afwisselend in de theorie en de praktijk. Door projecten op school kun je veel direct in praktijk brengen. Via het leerbedrijf Eventlab ga je ook direct aan de slag voor opdrachtgevers, zoals horecabedrijven in Utrecht. De meeste praktijkervaring doe je tijdens de beroepspraktijkvorming (BPV). Bij deze stage ga je aan de slag bij een erkend leerbedrijf in Nederland.

Waar ga je later werken?

Na het afronden van een opleiding in de richting mbo Horeca kun je aan de slag voor verschillende bedrijven. Je kunt gaan werken bij een restaurant, hotel, bar of een feestzaal. Ook kun je als gastvrouw/gastheer aan de slag bij beurzen en evenementen. Je bent het aanspreekpunt voor gasten. Je heet hen welkom en beantwoordt hun vragen. Zowel gastvriendelijkheid als commercieel handelen zijn hierbij belangrijk.

Iets voor jou?

Vind je het leuk om gasten te ontvangen? Kun je makkelijk zorgen dat mensen zich welkom voelen en het naar hun zin hebben? Dan is een opleiding mbo Horeca iets voor jou.

Je bent representatief, werkt graag met mensen en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt oog voor detail. Hard werken en onregelmatige werktijden zijn voor jou geen probleem. Bij voorkeur heb je interesse in verschillende talen.

Je kunt je bij MBO Utrecht specialiseren in drie richtingen:

Mbo Gastheer/gastvrouw toerisme

Vind je het leuk om ervoor te zorgen dat gasten tevreden zijn? Dan is de opleiding Gastheer/gastvrouw Toerisme misschien wel iets voor jou! Je leert hoe het is om te werken in een restaurant of bar. Denk hierbij aan vaardigheden als dranken bereiden, gerechten serveren en bestellingen maken.

Lees meer over mbo Gastheer/gastvrouw toerisme.

Mbo Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Vind je het leuk om mensen te helpen en reis je graag? Dan is de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality misschien iets voor jou! Je leert wat je moet kunnen om achter een receptie te werken en hoe je informatie en advies geeft.

Lees meer over mbo Zelfstandig medewerker travel & hospitality.

Mbo Leidinggevende travel & hospitality

Vind je het leuk om in de toeristische sector te werken en wil je graag een leidinggevende functie? Dan is de opleiding Leidinggevende travel & hospitality misschien iets voor jou! Je leert hoe je een team aanstuurt en hoe je beleid vertaalt naar de werkvloer.

Lees meer over mbo Leidinggevende travel & hospitality.

 

MBO Utrecht

MBO Utrecht biedt wel 50 verschillende opleidingen aan, onder andere op het gebied van Kind en onderwijs, Marketing en Evenementen en Horeca en Toerisme. Wij zijn een kleinschalige school met verschillende goed bereikbare locaties.

Bij ons voel je je makkelijk thuis. Onze betrokken docenten hebben aandacht voor jou en de manier waarop je leert. Bij MBO Utrecht is er veel ruimte voor maatwerk. Denk hierbij aan versnellingsmogelijkheden en ondersteuning wanneer dat nodig is.

We leren je een vak, maar vinden het belangrijk dat je ook andere vaardigheden leert. Zo word jij een professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.

Lees meer over MBO Utrecht.

Waarom kies je voor de opleiding Mbo Horeca bij MBO Utrecht?

 1. Persoonlijk aandacht

  We werken met een klein en vast team van docenten. Hierdoor houden we onze studenten goed in beeld. Wij zorgen voor korte lijntjes en geven veel persoonlijke begeleiding.

 2. Brede basis

  Met onze opleiding kun je aan de slag in de horeca, maar heb je ook de mogelijkheid om verder te studeren.

 3. Docenten uit de praktijk

  Bij MBO Utrecht doe je veel praktijkervaring op, onder andere bij ons leerwerkbedrijf EventLab. Stage is een belangrijk onderdeel in alle leerjaren.

 4. Ruimte voor ambitie

  Bij ons kun je meerdere talen leren (Spaans, Duits, Engels). We hebben aandacht voor ondernemersvaardigheden en je kunt vakken op een hoger niveau volgen.