MBO Student in amper 1 jaar goedlopend eigen bedrijf!

“Vorig jaar haalde ik mijn diploma bij de opleiding Management, Makelaardij en Bouwkunde. Amper één jaar later heb ik een goedlopend eigen bedrijf met een mooie omzet. Ik benut mijn talent en kan creatief mijn ei kwijt in mijn werk. Zonder het BIZZ Talent programma van Stichting UOA (Utrechtse Ondernemers Academie) en MBO Utrecht was dit nooit gelukt.”

Julian Lansing (23 jaar) uit Veenendaal zegt dat hij op het mbo stappen heeft gemaakt die hij anders nooit had gezet.“Ik begon met enkele simpele klussen, maar ontwerp nu van uitbouwtjes, renovaties tot dierverblijven. Mijn bedrijf EenBouwtekening.nl  heeft al een aantal vaste opdrachtgevers, zoals Ouwehands Dierenpark.”

BIZZ Talent
De oud-student deed eerder mee aan het BIZZ Talent programma. Dit is een onderwijsprogramma van Stichting UOA en MBO Utrecht op het gebied van ondernemerschap. Getalenteerde en ambitieuze mbo studenten richten eigen ondernemingen op. Op school krijgen ze praktische lessen van ondernemers en ondersteuning van een Business coach.

Doorzettingsvermogen
“In de Bouwkunde heb je technisch inzicht nodig en een oog voor details. Zonder doorzettingsvermogen red je het als beginnend ondernemer niet. Ik heb veel gehad aan de steun van mijn Business coach. Je loopt soms tegen praktische zaken op waar je niet bij stil staat. Je moet als zelfstandige elk kwartaal je belastingaangifte op tijd betalen, anders krijg je een boete.”

Weinig slaap
“Bouwkunde is bij uitstek een ervaringsvak. Ik wil de komende tijd nog meer ervaring opdoen, maar ik blijf ook naar school gaan. Ik studeer hbo-Bouwkunde bij de Hogeschool in Arnhem. Waarom? Ik vind het belangrijk dat ik later voldoende ondergrond heb. Het kost veel tijd om een eigen bedrijf met een hbo-studie te combineren, maar het is te doen. Presteren onder druk moet je kunnen,” zegt Julian Lansing.

julian mbo utrecht bizz talent

Deel deze pagina: