Mbo Toerisme

Bij de opleidingen mbo Toerisme word je voorbereid op een baan in de sector toerisme en recreatie, bijvoorbeeld aan de balie bij een hotel of bij een bungalowpark. Daar ben je het gezicht van het bedrijf. Je ontvangt gasten en bent het visitekaartje van het bedrijf. Je geeft informatie en advies en zorgt ervoor dat gasten zich welkom voelen.

Na het afronden van een opleiding mbo Toerisme doe je vaak ook commerciële activiteiten, zoals het verkopen van producten en diensten. De opleidingen in de richting mbo Toerisme geven je voor dit werk een stevige basis met aandacht voor theorie en praktijk.

Mbo Toerisme

Wat leer je bij de opleiding mbo Toerisme?

Je krijgt met een opleiding mbo Toerisme een goede basis in hospitality. Je leert hoe je gasten moet ontvangen en hoe je je opstelt tegenover gasten. In alle opleidingen binnen mbo Toerisme komt ook commercieel handelen aan bod.

Afhankelijk van de opleiding die je kiest binnen mbo Toerisme is er ook aandacht voor andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan receptiewerk, voorraadbeheer en het maken van bestellingen. Om meer te weten te komen over de sector toerisme gaan we bij sommige opleidingen ook in op doelgroepcoaching en hotelconcepten.

Leren in de praktijk

Bij een opleiding mbo Toerisme leer je afwisselend in theorie en praktijk. Via verschillende projecten op school kun je veel direct in praktijk brengen. Dat kan ook via het interne leerbedrijf Eventlab. Via dit leerbedrijf gaan gemotiveerde studenten direct aan de slag voor opdrachtgevers zoals Summer Lake of de Margriet Winter fair.

Verder zul je je praktijkvaardigheden oefenen tijdens een stage bij een erkend leerbedrijf. Deze stages zullen vaak in de zomer plaatsvinden. Eventueel kan het zelfs in het buitenland uitgevoerd worden.

Waar ga je later werken?

Na het afronden van de opleiding mbo Toerisme kun je aan de slag voor verschillende werkgevers. Je gaat bijvoorbeeld werken bij een hotel, een restaurant, een bungalowpark of een camping. Je werkt bijvoorbeeld bij de receptie om gasten te ontvangen en hun vragen te beantwoorden. Of je verkoopt producten of diensten, zoals wandelkaarten en souvenirs.

Iets voor jou?

Vind je het leuk om gasten te ontvangen? Kun je makkelijk zorgen dat mensen zich welkom voelen en het naar hun zin hebben? Wil je er graag voor zorgen dat mensen een fijne vakantie hebben? Dan is een opleiding MBO Toerisme echt iets voor jou!

Je werkt graag met mensen en bent representatief. Verder heb je verantwoordelijkheidsgevoel, want mensen rekenen op jou. Jij bent een harde werker en hebt geen problemen met onregelmatige tijden. Als je voor de opleiding MBO Toerisme kiest, is het mooi meegenomen dat je graag reist en interesse hebt in andere culturen.

Je kunt je bij MBO Utrecht specialiseren in drie richtingen:

Mbo Gastheer/gastvrouw

Vind je het leuk om ervoor te zorgen dat gasten tevreden zijn? Dan is de opleiding Gastheer/gastvrouw Toerisme misschien wel iets voor jou! Je leert hoe het is om te werken in een restaurant of bar. Denk hierbij aan vaardigheden als dranken bereiden, gerechten serveren en bestellingen maken.

Lees meer over mbo Gastheer/gastvrouw toerisme.

mbo Zelfstandig medewerker travel & hospitality

Vind je het leuk om mensen te helpen en reis je graag? Dan is de opleiding Zelfstandig medewerker travel & hospitality misschien iets voor jou! Je leert wat je moet kunnen om achter een receptie te werken en hoe je informatie en advies geeft.

Lees meer over mbo Zelfstandig medewerker travel & hospitality.

mbo Leidinggevende travel & hospitality

Vind je het leuk om in de toeristische sector te werken en wil je graag een leidinggevende functie? Dan is de opleiding Leidinggevende travel & hospitality misschien iets voor jou! Je leert hoe je een team aanstuurt en hoe je beleid vertaalt naar de werkvloer.

Lees meer over mbo Leidinggevende travel & hospitality.

 

MBO Utrecht

MBO Utrecht biedt wel 50 verschillende opleidingen aan, onder andere op het gebied van Kind en onderwijs, Marketing en Evenementen en Horeca en Toerisme. Wij zijn een kleinschalige school met verschillende goed bereikbare locaties.

Bij ons voel je je makkelijk thuis. Onze betrokken docenten hebben aandacht voor jou en de manier waarop je leert. Bij MBO Utrecht is er veel ruimte voor maatwerk. Denk hierbij aan versnellingsmogelijkheden en ondersteuning wanneer dat nodig is.

We leren je een vak, maar vinden het belangrijk dat je ook andere vaardigheden leert. Zo word jij een professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.

Lees meer over MBO Utrecht.

Waarom kies je voor de opleiding Mbo Horeca bij MBO Utrecht?

 1. Persoonlijk aandacht

  We werken met een klein en vast team van docenten. Hierdoor houden we onze studenten goed in beeld. Wij zorgen voor korte lijntjes en geven veel persoonlijke begeleiding.

 2. Brede basis

  Met onze opleiding kun je aan de slag in de horeca, maar heb je ook de mogelijkheid om verder te studeren.

 3. Docenten uit de praktijk

  Bij MBO Utrecht doe je veel praktijkervaring op, onder andere bij ons leerwerkbedrijf EventLab. Stage is een belangrijk onderdeel in alle leerjaren.

 4. Ruimte voor ambitie

  Bij ons kun je meerdere talen leren (Spaans, Duits, Engels). We hebben aandacht voor ondernemersvaardigheden en je kunt vakken op een hoger niveau volgen.