MBO Utrecht ontvangt Koningin Máxima

20 mei 2016

Donderdag 19 mei bracht Koningin Máxima een bezoek aan MBO Utrecht. Daar vond in de aula van de Academie voor Welzijn en de Utrechtse Zorgacademie de aftrap plaats van de landelijke activiteitenweek ‘Kansen Krijgen Kansen Pakken’. Studenten van verschillende academies mochten in gesprek met Koningin Máxima over dit thema.

Koningin Máxima

Nadat locoburgemeester van Utrecht J. Kreijkamp de zaal had toegesproken over het belang van goede scholing toonde initiatiefneemster van het project ‘Kansen Krijgen Kansen Pakken’, Ireen Ditshuyzen, een compilatie van de gelijknamige documentaire. Hierin is te zien hoe jonge mensen met een niet-westerse achtergrond barrières hebben overwonnen, hun kansen hebben gepakt en zich thuis voelen in Nederland.

De komende week worden overal in het land activiteiten georganiseerd rond dit thema. Bovendien is de eerste aflevering van de documentaire ‘Kansen Krijgen Kansen Pakken’ te zien op zondag 22 mei om 21.00 op NPO2.

Meer informatie is te vinden op www.kansenkrijgen.nl.

Alle activiteiten die rondom dit thema in Utrecht georganiseerd worden zijn te vinden in de activiteitenagenda: http://www.kansenkrijgen.nl/activiteiten

 

Kansen Krijgen Kansen Pakken wordt bekeken

Deel deze pagina: