MBO Utrecht verwelkomt twee nieuwe leden in de Raad van Toezicht

Henk Bol (62) en Harm Janssen (43) treden toe tot de Raad van Toezicht (RvT) van MBO Utrecht als respectievelijk voorzitter en lid. Daarmee krijgt de instelling twee toezichthouders die een goede verbinding met het regionale werkveld en maatschappelijke organisaties maken.
Zowel Bol als Janssen hebben hun sporen verdiend in zowel het bedrijfsleven als binnen maatschappelijke organisaties en hebben veel bestuurlijke ervaring. Margreet Rookmaker, voorzitter College van Bestuur: “We zijn bijzonder ingenomen met de benoeming van de nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Henk Bol begrijpt als oud-directievoorzitter van BAM Bouw en Techniek uitstekend wat bedrijven nodig hebben. Harm Janssen kent als oud-wethouder de gemeente Utrecht en haar maatschappelijke organisaties als geen ander. Met deze nieuwe toezichthouders geven we een mooie invulling aan drie punten die wij als school belangrijk vinden: de verbinding met de arbeidsmarkt, doorstroom binnen mbo of naar hbo en maatschappelijke en persoonlijke verdieping van studenten.”

Samenstelling Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden. Naast Henk Bol (voorzitter) en Harm Janssen hebben Guus Alfrink, Karin Brookhuis en Marlies Verkuijlen-Wolff zitting in de RvT. Ria van ’t Klooster en Goos Minderman zijn teruggetreden; hun zittingstermijn is verstreken. MBO Utrecht dankt hen nadrukkelijk voor alle inspanningen die zij de afgelopen jaren hebben geleverd.

Nieuwe leden

leden raad van toezicht Henk Bol (62) was directievoorzitter van BAM Bouw en Techniek en heeft een schat aan ervaring in het bedrijfsleven op bestuursniveau. Daarnaast was hij voorzitter van Fundeon, kenniscentrum voor bouw en infra. Inmiddels is hij gepensioneerd. Sinds 2013 is hij bestuurslid van Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Henk Bol weet wat het bedrijfsleven nodig heeft en kan een goede verbinding maken tussen het werkveld en het praktijkonderwijs van MBO Utrecht.
lid raad van toezicht Harm Janssen (43) is regiodirecteur bij BPD (voormalig Bouwfonds) en oud-wethouder van de stad Utrecht. Als wethouder en locoburgemeester had hij onder meer financiën, stationsgebied, de Wijken West en Noordoost, sport en onderwijs in portefeuille. Harm Janssen kent de stad en gemeente Utrecht van binnenuit en heeft veel verbinding met het onderwijs en maatschappelijke organisatie in de regio.

 

Deel deze pagina: